1. HABERLER

  2. HABER

  3. Erdal İnönü: "Hepsine Yandı Raporu Verin!"
Erdal İnönü: Hepsine Yandı Raporu Verin!

Erdal İnönü: "Hepsine Yandı Raporu Verin!"

Sivas olayları sonrası ömür boyu hapse mahkûm edilen Bülent Düvenci’nin eşi Buket Düvenci, çok tartışılacak açıklamalarına devam ediyor...

19 Aralık 2011 Pazartesi 03:57A+A-

Sivas olayları sonrası cesetlerin götürüldüğü hastaneye gelen Erdal İnönü’nün başhekime, “Hepsi yandı’ diyeceksiniz” şeklinde talimat verdiğini belirten Buket Düvenci, bunun üzerine raporların değiştiğini kaydetti...

Haber: MURAT ALAN

Sivas davasında ömür boyu hapse mahkum edilen ve 6 yıldır hapis yatan Bülent Düvenci’nin eşi Buket Düvenci, karar aşamasına gelen Sivas Davası’nın bilinmeyen gerçeklerini ifşa etmeye devam ediyor. Eşinin aleyhine ifade vererek tutuklanmasına sebep olan Sivas Emniyet Şube Müdürü M. Yıldız’ın 14 yıl sonra vicdan azabı duyduğunu belirterek yaptığı itiraflara dikkat çeken Buket Düvenci, polis memurunun Madımak olayı ile ilgili çok tartışılacak itiraflarını Akit aracılığıyla kamuoyuna sunmayı sürdürüyor.

CHP’DE OLUŞTURULAN LİSTE, ALİ BABA’YA İSPİYON TAHTASI

Sivas olaylarında bir çok kişinin aleyhine ifade verip tutuklanmalarına sebep olan polis memuru M. Yıldız’ın itiraf ettiği ‘tutuklanacaklar liste’nin, Sivas CHP İl Başkanlığı’nda bir araya gelen CHP ve SHP’liler tarafından hazırlandığını belirten Buket Düvenci, şehirde ismi bilenen mütedeyyin insanların bu provokasyon dalgası ile ortadan kaldırılmaya çalışıldığını vurguladı. Düvenci; provokasyon öncesi CHP İl Başkanlığı’nda yapılan toplantıda, şehirde tanınan Refah Partili, MHP’li ve BBP’lileri hedef alan isim listesi hazırlandığını kaydetti. Ali Baba Mahallesi’nde de benzeri bir çalışma yapıldığını söyleyen Düvenci, Alevilerin yoğun olarak yaşadığı mahalleye ‘ispiyon tahtası’ olarak adlandırılan bir tahta asıldığını, eşi dahil bir çok kişinin isimlerin bu tahtaya yazıldığını belirtti.

Eşim, Ali Baba’daki Tezgahtan Bahsetmişti

Düvenci “Eşimle görüşmelerimizde bir listeden bahsetti. Bu polisin belirttiği listeden çok önce bu durumu söyledi. CHP Sivas İl Başkanlığı’nda olaylardan birkaç gün önce bir liste hazırlanmış. Herşey önceden belliymiş, planlanmış ve uygulamaya sokulmuş. Eşimin anlattıklarına göre bir taşla iki kuş birden vurmak istemişler. Önce provokasyon dalgası başlatılacak, bu dalga ile Türkiye’deki tüm Müslümanlar zan altında bırakılacak, daha sonra da şehrin Müslüman kimliği ile tanınan etkin kişilerine iftira edilerek tutuklanmaları sağlanacak” diye konuştu.

Amasya İşçi Sendikası’na Ait 2 Otobüsle Geldiler

Olayların başlamasından önce iki otobüsün şehre geldiğini öğrendiklerini kaydeden Büket Düvenci, provokasyonu yapanların bu otobüslerde olduğunu söyledi. Düvenci “Kimse aydınlatmıyor; işin içinde o dönem kendini devlet zanneden, devletin içerisine sızmış katiller var. Bizzat devletin adamları bunlar. İki otobüsten bahsediliyor. Sivas küçük bir yer, taşımacılık belli insanların elinde, şehre kendi otobüsleri dışında başka bir araç geldiğinde hemen haberleri oluyor. İki otobüs adam gelmiş, otobüsün üzerinde ‘Amasya İşçi Sendikası’ yazıyormuş. Eylemi tetikleyenler bu otobüsle gelenlerdir” dedi. Acılı eş Düvenci, bu durumu ifade etmelerine rağmen mahkemenin gerçekleri ortaya çıkarmak için iddiaları araştırmak yerine üzerini örtmeye yoğunlaştığını söyledi.

“Biz Yaptık” Diyen H.Ç. İki Otobüsle Geldiklerini Söylemişti

Düvenci’nin sözünü ettiği iki otobüs, Akit’in daha önceki yayınlarıyla dikkat çektiği ve Avrupa’ya kaçan üsteğmen H.Ç.’nin ifadesinde de yer almıştı. Özel Kuvvetler mensubu H.Ç. helikopterle Sivas’a yakın bir yere geldiklerini, buradan da 2 otobüsle şehre girdiklerini ifade etmişti.

Numune Hastanesi’nde Erdal İnönü Delil Kararttı

Sivas Numune Hastanesi’nde çalışan S.K. isimli bir doktora ulaştıklarını da kaydeden Buket Düvenci, S.K.’nın olaylar sonrası hastaneye cenazelerin getirildiğini, duman zehirlenmesi ve kurşun yaralanması sonucu öldükleri belirlenen 37 kişiyle ilgili rapor hazırlandığı sırada dönemin SHP Genel Başkanı Erdal İnönü’nün müdahale ettiğini söyledi. Düvenci “Hastanede olay öncesi ilginç şeyler olmuş, bir çok doktor izne veya farklı ilçelere göreve gönderilmiş. Aynı binada oturduğumuz, hastanede çalışan doktor S.K., cesetlerin hastaneye getirildiği sıra dışı bir çok şeyin yaşandığını söyledi. Doktor S.K.’nın söylediğine göre ilk incelemede cesetlerde birinci derece yanık tespit edilememiş. Bazıları kurşun yaralarına bağlı aşırı kan kaybı, bazılarında ise duman zehirlenmesi sonucu ölüm kayda geçirilecekken, Erdal İnönü hastaneye gelmiş. Başhekimin odasına geçmişler ve başhekime ‘Hepsi yanarak öldü’ diyeceksin demiş ve gitmiş. Doktor raporun baştan yazıldığını, yanıkların 1. derece gösterildiğini söyledi. Bu durum planlı operasyonun hastanede devam ettiğini ortaya koyuyor. ‘Aydınlar yanarak öldüler’ mizanseni için raporu şekillendirdiler” dedi.

YENİ AKİT 

HABERE YORUM KAT