1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Erbil'de "Allah'a Hakaret" Halkı Sokağa Döktü
Erbilde Allaha Hakaret Halkı Sokağa Döktü

Erbil'de "Allah'a Hakaret" Halkı Sokağa Döktü

Erbil'de Allah'a hakaret edildiği gerekçesiyle başlayan protestolarda göstericiler parlamento binasını taşladı.

09 Mayıs 2012 Çarşamba 12:44A+A-

Irak Kürdistanında Erbil’de yayınlanan bir dergide yer alan "Allah’ın kızları" adlı makalede Allah’a hakaret edildiği gerekçesiyle binlerce kişi, imamların Cuma hutbesinde ayaklanma çağrısından sonra dün öğlen saatlerinde Erbil’de sokaklara çıktı

Parlamento binasını taş yağmuruna tutan göstericiler daha sonra içki satan bir işyeri ile bir kulübü ateşe verdi. Peşmergelerin havaya ateş açarak dağıtmaya çalıştıkları göstericilerin eylemi saatlerce sürdü. Erbil’de yaşanan olaylar nedeniyle 15 güvenlik görevlisi yaralanırken, yaklaşık 100 gösterici gözaltına alındı. 

VALİ PROTESTOCULARI SUÇLADI

Erbil Valisi Nevzat Hadi, televizyon ve gazetelere konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yapılanların kabul edilemez olduğunu belirterek, olay çıkaranların Parlamentoya saldırmak ve bazı özel yerleri yakmak suçundan mahkemeye çıkarılacağını söyledi.

Birçok yerin hedef olduğunu kaydeden Vali Hadi, "Resmi izin alınmadan yapılan eylemde, Parlamento binasına ve Aile Kulübü Awez, Otel, Vya Royal ve Zagros televizyonuna saldırı düzenlenmiş" dedi.

Vali Nevzat Hadi, olayların Başbakan Nuri El Maliki’nin Kerkük’e geldiği gün çıkmasına da dikkat çekerek, "Irak Başbakanı Nuri Maliki, Kürt bakanların boykot ettiği bakanlar kurulu toplantısını yapmak üzere Kerkük’te bulunuyordu. Bu nedenle bugün yaşananlar manidardır" diye konuştu. 

 

HABERE YORUM KAT