1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Eray Çakın’ın ve tanıkların anlattıkları pes dedirtti!
Eray Çakın’ın ve tanıkların anlattıkları pes dedirtti!

Eray Çakın’ın ve tanıkların anlattıkları pes dedirtti!

Akademisyen Neşe Nur Akkaya’yı İstanbul Nişantaşı’nda bir parkta arkadaşıyla oturduğu sırada, "Burada sizin gibileri istemiyoruz" diyerek darp eden Eray Çakın’ın yargılanmasına başlandı.

11 Ağustos 2021 Çarşamba 16:50A+A-

HAKSÖZ HABER

Eray Çakın’ın ve yanında bulunanların dinlenilmesi esnasında tanıkların anlattıkları olayı manipüle etmeye çalıştıklarını düşündürttü.

İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanık Eray Çakın, SEGBİS üzerinden mahkemeye bağlandı. Duruşmaya müşteki Neşe Nur Akkaya katılmazken, taraf avukatları ise hazır bulundu.

Duruşmada savunması sorulan Çakın, olay günü parkta oturduğunu söyleyerek, “Aramızda 2 metre kadar bir mesafe vardı. Bir kedi, müştekinin yanına gitti. Kedi tırmalayınca onlar da kediyi ittirdiler. Ben de güzelce uyardım. Kedi ikinci kez yanlarına gidince Neşe Nur Akkaya kediye tekme attı. Ben de, 'buradaki tüm parklarda kedi var başka bir parka gidebilirsiniz' dedim. Bunun üzerine, 'sen sus karı kılıklı ergen' şeklinde cinsel yönelimime ilişkin hakarette bulundular” iddiasında bulundu.

Kendisinin müştekilere ‘bana hakaret edemezsiniz’ dediğini söyleyen sanık, “Bana hakaret ettiklerinde aklıma Gaziosmanpaşa geldi. O yüzden Gaziosmanpaşa'da bir parka gidin dedim. Elimde içinde çok az su bulunan bir pet şişe vardı, amacım şişeyi yere fırlatmaktı, ancak Neşe Nur kalkmaya yönelik hamle yapınca şişe yüzüne geldi bende elimden şişeyi bırakamayınca birkaç kez vurdum" diye konuştu.

Çakın savunmasının devamında, “Benim ailemde de başörtülü kadınlar var. Ayrıca müşteki olaydan 3 gün sonra gidip darp raporu aldı. Kadınlara her zaman yardım etmek isteyen biriyim. Burada somut bir olay olmamasına rağmen 2 aydır tutukluyum. Beraatımı talep ediyorum” sözlerini kullandı.

Duruşmada tanık olarak dinlenen Ebrar Kula ise, "Olay günü parkta oturuyorduk. Karşı tarafta oturan iki tesettürlü kadın vardı. Eray, kadınlardan birinin kediyi ittiğini ve vurduğunu gördü. Ben de gördüm. Eray da 'neden böyle bir şey yapıyorsun. Ne yaptığını sanıyorsun' dedi. Olayın büyüyeceğini düşünmemiştim. Kadınlardan biri Eray'a, 'i ergen' dedi. Eray kalkıp şişeyi fırlattı. Vurduğunu görmedim. Karşı taraf, 'biz bu ülkede yaşayamıyoruz' dedi. Çevredeki insanlar da, 'Ne ilgisi var, olayın bununla bir ilgisi yok' diyerek tepki gösterdi" şeklinde konuştu.

Mahkemede yalanlarını sıralamaya başlayan Eray Çakın’ın iddialarının ilk tutanaklarda yer almaması ise dikkatlerden kaçmadı.

Tanıkların dinlenmesinin ardından ara kararını açıklayan mahkeme, suçun vasıf ve mahiyeti, işleniş biçimi ve delillerin henüz toplanmamış olmasını dikkate alarak Çakın’ın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum