1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Er Aydın Dere İntihar Etmedi, Öldürüldü!"
Er Aydın Dere İntihar Etmedi, Öldürüldü!

"Er Aydın Dere İntihar Etmedi, Öldürüldü!"

12 yıl önce askerde intihar ettiği ileri sürülen er Aydın Dere’nin sırtından bitişik atışla vurulduğunu gösterir belgeye ulaşıldı.

06 Şubat 2012 Pazartesi 14:14A+A-

Namaz kıldığı için askerde azarlanan Aydın Dere'nin intihar etmediği ortaya çıktı!

Hikmet Durgun'un haberi:

12 yıl önce askerde intihar ettiği ileri sürülen er Aydın Dere’nin sırtından bitişik atışla vurulduğunu gösterir belgeye Taraf ulaştı. Kendisini vurduğu öne sürülen Dere’nin ailesinin isteği üzerine askeri savcı Erhan Ermişoğlu imzasıyla hazırlanan raporda, “Elde edilen deliller ışığında tıbben ve fiilen Dere’nin kendi kendisine ateş etmesi mümkün değildir. Bir başkası tarafından kendisine ateş edilmiş olabilir” dendi.

Son zamanlarda korkutucu bir artış gösteren kışladaki asker ölümlerinin en eskilerinden biriydi Aydın Dere olayı. Çanakkale’nin Gökçeada İlçesi’nde askerliğini yapan Dere’nin, 31 Temmuz 2000 günü nöbet tuttuğu esnada piyade tüfeği ile intihar ettiği açıklandı.

Çocuklarının ölümünü şüpheli bulan Dere ailesi ise olaydan sonra hukuk mücadelesi başlattı. Bursa Adlî Tıp Kurumu da intiharı şüpheli bulunca aile, yeniden savcılığa başvurdu. İstanbul Adlî Tıp Kurumu, mezarı yeniden açılan Aydın Dere’nin arkadan bitişik mesafen vurularak öldürüldüğünü rapor etti.

Böyle intihar mümkün değil

Raporda “Böylesi bir atışla ölümün intihar olamayacağı, bu kişinin böylesi bir şekilde kendisini vurmasının fiilen mümkün olmadığı” belirtildi. Bu raporun ardından Dere ailesinin isteği üzerine Hâkim Yüzbaşı-Yrd. Askeri Savcı Erhan Ermişoğlu imzasıyla bir rapor hazırlandı. Bu raporda da olayın intihar olmadığı belirtildi.

Raporun dikkat çeken bölümleri aynen şöyle: “Ölüme neden olan bu atış, bitişik atış mesafesinden yapılmıştır. G-3 tüfeğinin ölenin kendisi tarafından tetiğe basılarak patlaması halinde cesette saptanan ateşli silah mermi çekirdeği giriş yarası ve trajesinin oluşmasının tıbben varit görülmediği oy birliği ile mütalaa edilmiştir. İstanbul Adlî Tıp Kurumu Başkanlığı’nın ekspertiz raporu ile tesbit edilen mermi giriş ve çıkış yerleri ile şu ana kadar elde edilen deliller birlikte değerlendirildiğinde müteveffanın tıbben ve fiilen kendi kendisine ateş etmesinin mümkün olmadığı, bir başkası tarafından kendisine ateş edilmiş olabileceği ancak bu şahsın tesbitinin de şu ana kadar mümkün olmadığını belirtiriz.”

Katil neden bulunamıyor

Dere’nin ağabeyi Mahmut Dere, bu raporlarla kardeşinin intihar etmediğinin, öldürüldüğünün resmen doğrulandığını belirtti. Dere, “Kardeşim ölmeden 15 gün önce izne geldi. Bize ‘Namaz kıldığım için bölük komutanı beni azarladı’ dedi. İntihar edecek biri değildi” dedi.

TARAF

HABERE YORUM KAT

2 Yorum