1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Enver Aydemir Özgürlüğüne Kavuşuyor!
Enver Aydemir Özgürlüğüne Kavuşuyor!

Enver Aydemir Özgürlüğüne Kavuşuyor!

İmani redçi Enver Aydemir kardeşimiz GATA’ya sevkedilmesinin ardından, GATA’dan verilen “anti-sosyal kişilik” tanısıyla “Askerliğe elverişli değildir” raporu verildi. Enver Aydemir yarın serbest bırakılacak.

07 Haziran 2010 Pazartesi 00:22A+A-

HAKSÖZ HABER

24 Aralık 2009'dan beri tutuklu bulunan ve "Firar suçu"ndan 10 ay ceza almış olan Enver Aydemir, hakkında açılmış 4 adet "askerlikten sıyrılmak kastıyla emre itaatsizlikte ısrar" davasının her birinden 5 yıla kadar hapis cezası ile yargılanıyordu. Kendisine dayatılan askeri cezaevi elbiselerini giymeyi reddettiği için duruşmalara da çıkarılmıyordu.

Aydemir'in 1 Haziran'da yapılan duruşmada, psikolog-doktorun isteği üzerine GATA'ya sevkedildiği, orada kendisine uygulanmak istenen psikolojik testi ve pijamaları giymeyi reddettiği öğrenildi. 2 Haziran'daki duruşmasında ise Avukat Davut Erkan mahkemeye, Enver'in düşüncelerini ifade eden 4 sayfalık bir yazılı metin sundu. Enver Aydemir'in tahliye edildiği ve GATA'dan; önce askeri birliğe, sonra mahkemeye ve daha sonra da hakkında bir "emre itaatsizlikte ısrar" davası daha açılıp tekrar askeri cezaevine götürüleceği belirtiliyordu.

HABERE YORUM KAT