1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ensarioğlu: Dağdaki Çocuklar Suriye'ye Gidiyor!
Ensarioğlu: Dağdaki Çocuklar Suriye'ye Gidiyor!

Ensarioğlu: Dağdaki Çocuklar Suriye'ye Gidiyor!

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, PKK'nın kaçırdığı çocuklarla ilgili, 'PKK, kandırdığı gençleri zorla dağa götürüyor. Yetişmiş kadrolar yerine bu çocuklar, Rojava'da savaşıyor.' dedi.

06 Haziran 2014 Cuma 16:01A+A-

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, PKK tarafından kaçırılan çocuklarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Haftalardır ailelerin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde yaptığı eylemi ve çocukların kandırılarak dağa götürülmesini gazetemize değerlendiren Ensarioğlu, PKK'nın kaçırdığı çocuklar üzerinden güç gösterisinde bulunmak istediğini kaydetti. AK Partili Ensarioğlu, “Dağa adam götürüyor, çünkü Rojava'daki savaşta bunları kullanıyor. Yetişmiş kadroları değil de gençleri sürüyor bu savaşa. Gençlere de bir heves vermek istiyor. Aileler ilk kez bunlara itiraz ediyor. Çünkü bu savaşı haklı bulmuyor. Örgüt ise güç gösterisi yapmak istiyor” ifadelerini kullandı.

'PARALI EYLEM' İDDİASINA TEPKİ

BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın ailelerin para karşılığı eylem yaptığı iddiasına da tepki gösteren Ensarioğlu, “Bu, ucuz siyasettir. Ailelere hakarettir. Üstelik o ailelerin yüzde 90'nı BDP'ye oy vermiştir. Biz bugüne kadar 'dağa parayla adam çıkardınız' dedik mi? İşlerine gelmeyince 'ajan, işbirlikçi' derler. Hesabına gelmeyen bir yapıyı itibarsızlaştırmanın sonucudur bu” dedi.

B-C PLANI ZARAR VERMEZ

Başbakan Erdoğan'ın dağa kaçırılan çocukların geri getirilmemesi durumunda B ve C planlarını devreye sokacaklarına yönelik sözlerini de hatırlatan Ensarioğlu, şöyle konuştu: “Başbakan, çözüm sürecinde operasyon olsun istemiyor. Ama birileri tahrik ediyor. Devlet sürece zarar gelmesin diye özen gösteriyor. B-C planları derken çözüm sürecinin zarar göreceği anlaşılmasın ama devlet güvenliği için de gereğini yapar.”

TÜRKİYE

HABERE YORUM KAT