1. HABERLER

  2. HABER

  3. En Şanslı Sanık General!
En Şanslı Sanık General!

En Şanslı Sanık General!

İkinci Ergenekon davasının sanıklarından emekli Orgeneral Hurşit Tolon’un en şanslı general olduğu belirtiliyor.

15 Kasım 2011 Salı 12:02A+A-

Darbe ve cunta girişiminde bulunduğu gerekçesiyle aralarında kuvvet komutanlığı, YAŞ üyeliği, MGK genel sekreterliği görevlerinde bulunan 100’e yakın general cezaevinde iken; sağlık sorunları gerekçe gösterilerek tahliye edildikten sonra balolarda dans ve vals şovu yapan, devir-teslim töreni, seminer ve resepsiyonlara katılan emekli orgeneral Hurşit Tolon ise tutuksuz yargılanıyor.

Tolon’un, 14 Kasım günü başlayacak İkinci Ergenekon davasının duruşmalarında ifadesi alınacak. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi; sağlık sorunları nedeniyle tutuksuz  yargılanan emekli Hurşit Tolon’un sağlık durumuyla ilgili nihai rapor alınması için Adli Tıp’a sevkine karar vermişti.

SADECE TUTUKLU OLDUĞUNDA HASTA!

Gözaltına alınmadan önce mitingden mitinge koşan, ulusalcılarla toplantı üstüne toplantı yapan Hurşit Tolon, 1 Temmuz 2008’de gözaltına alındı. Tolon, “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmak veya görevini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek”, “terör örgütü kurucusu ve yöneticisi olmak” gerekçesiyle tutuklandı. 23 Ocak 2009’da GATA’ya sevkedilen Hurşit Tolon, tahliye olmuştu. Tolon, tahliyesinin ardından balolarda dans etmiş, Genelkurmay Başkanlığı tarafından düzenlenen programlara katılmıştı.

TOLON’UN GÖZALTINA ALINMADAN ÖNCEKİ SAĞLIKLI GÜNLERİ!

Hurşit Tolon’un, gözaltına alınmadan önceki katıldığı eylemleri ve toplantılar şunlar:

• 14 NİSAN 2007 - Hurşit Tolon, Ankara Tandoğan Meydanı’nda gerçekleştirilen Cumhuriyet Mitingi’ne katıldı. Hurşit Tolon, mitingin güvenliğinden sorumlu emniyet yetkililerinin ve gazetecilerin, mitingi net bir şekilde yukarıdan izlemek üzere bulunduğu Etap Altınel Oteli’ne giderek; “Bu iş oldu” dedi.

• 28 NİSAN 2007 - Emekli Orgeneral Hurşit Tolon, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi’nde düzenlenen “Atatürk’ün emrindeyiz” adlı mitinge elinde bayraklarla katıldı. Mitingde, “Çankaya laiktir, laik kalacak” ve “Amerikan Gül’ü Çankaya’ya çıkamaz” sloganları atıldı.

• 13 MAYIS 2007 - Hurşit Tolon, İzmir Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleştirilen Cumhuriyet Mitingi’ne katıldı. Vatandaşları silah üzerine yemin ettiren Kuvayı Milliye Derneği Başkanı Emekli Albay Fikri Karadağ ile Danıştay’a yönelik saldırıda adı geçen emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin de mitinge katıldı.

• 16 OCAK 2008 - Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde istedikleri sonucu alamayan Hurşit Tolon ve ulusalcılar, ‘Milli İktidar Hareketi’ olarak isimlendirilen oluşuma gitti.

Ankara Gölbaşı’ndaki Patalya Oteli’nde sağ ve sol yelpazeden ulusalcı isimleri bir araya getiren ve AK Parti’ye karşı nasıl bir strateji izlenmesi gerektiği tartışılan toplantıya; Hurşit Tolon’un yanı sıra, İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, MGK eski Genel Sekreteri Tuncer Kılınç, Cumhuriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay, Akşam gazetesi yazarı Güler Kömürcü, Yargıtay Cumhuriyet eski Başsavcısı Vural Savaş, Ankara DGM eski Başsavcısı Talat Şalk, Yargıtay 8. Daire’nin eski Başkanı Naci Ünver katıldı.

• 20 ŞUBAT 2008 - Ulusalcılar, Patalya Otel’de yeniden bir araya geldi. Toplantıyı Başkent Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Haberal organize etti. Haberal’ın Gölbaşı’ndaki Patalya Oteli’nde yapılan kokteylde gazetecilerin sorularını cevaplayan Hurşit Tolon, MHP’yi hedef aldı. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin danışmanı Deniz Bölükbaşı’nın, “Biz ulusalcılarla hiçbir zaman aynı safta olmadık, ulusalcılıkla milliyetçilik farklı..” sözlerine de değinen Tolon, “Bölükbaşı’na söyleyin, Türk Dil Kurumu’nun sözlüğüne baksın. Ulusalcılıkla milliyetçiliğin ayrılığını bu topluma anlatsın, biz de öğrenelim” dedi. 

• 12 NİSAN 2008 - Hurşit Tolon, Atatürkçü Düşünce Derneği’nin (ADD) de içinde bulunduğu “Ulusal Platformlar Güçbirliği” tarafından organize edilen “Ulusal Egemenlik Buluşması” mitingine katıldı. Hurşit Tolon’un miting organizasyonundaki etkin konumu ise gözlerden kaçmadı.

TAHLİYE EDİLDİKTEN SONRAKİ SAĞLIKLI GÜNLERİ!

Hurşit Tolon’un, tahliye olduktan sonra katıldığı toplantılar şunlar:

• 29 EKİM 2009 - Cumhuriyet’in kuruluşunun 86. yıl kutlamaları çerçevesinde İstanbul Gazeteciler Derneği’nin geleneksel olarak düzenlediği ‘Cumhuriyet Basın Balosu’ ilginç görüntülere sahne oldu. Wow Otel’de düzenlenen balonun konukları arasında, Hurşit Tolon ve eşi de vardı. Tolon, baloya eşi ile yaptığı vals dansı ile damgasını vurdu. Gayet sağlıklı görünen Tolon’un dakikalarca pistte kalması da dikkat çekti. Tolon’un dans sırasında eş değiştirerek başka birisiyle dans etmesi de gözlerden kaçmadı.

• 13 MART 2010 – Dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Atatürk’ün Harbiye’ye öğrenci olarak girişinin 111. yıldönümü dolayısıyla gerçekleşen Kara Harp Okulu’ndaki törene Hurşit Tolon’u çağırdı. Komutanların oturduğu protokol bölümünde; Tolon yer aldı.

• 15 MART 2010 - Hurşit Tolon, aralarında İsrail Genelkurmay Başkanı Gabi Ashkenazi’nin de bulunduğu 8 ülkenin genelkurmay başkanının katıldığı Küresel Terörizm ve Uluslararası İşbirliği Sempozyumu’na, Orgeneral İlker Başbuğ’un davetlisi olarak katıldı. İlker Başbuğ, Hurşit Tolon’la bir süre sohbet etti. Tolon, sempozyumun ardından Merkez Orduevi’nde verilen resepsiyona da katıldı.

• 3 MAYIS 2010 - Kara Harp Okulu 1962 yılı mezunları Orgeneral İlker Başbuğ ve silah arkadaşları eşleriyle beraber 3 Mayıs 2010 tarihinde Anıtkabir’i ziyaret etti. Başbuğ, Atatürk’ün mozolesinin önünde saygı duruşunda bulunan silah arkadaşları ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Orgeneral Başbuğ, eşi Sevil Başbuğ’la beraber en ön sırada poz verirken, emekli Orgeneral Hurşit Tolon ve eşi Ayla Tolon, Başbuğ’un solunda yer aldı.

YENİ AKİT 

HABERE YORUM KAT