1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. KAFKASYA

  4. Emperyalist Rusya’nın Çeçenistan’daki sömürge valisi Kadirov kendisini eleştiren genci işkenceyle katletti
Emperyalist Rusya’nın Çeçenistan’daki sömürge valisi Kadirov kendisini eleştiren genci işkenceyle katletti

Emperyalist Rusya’nın Çeçenistan’daki sömürge valisi Kadirov kendisini eleştiren genci işkenceyle katletti

Çeçenistan'da bir genç, emperyalist Rusya’nın uşağı Kadirov yönetimini eleştirdiği gerekçesiyle çırılçıplak soyularak uğradığı işkence sonucunda yaşamını yitirdi.

10 Eylül 2020 Perşembe 22:59A+A-

Euronews’in The Daily Beast'e dayandırdığı habere göre; Salman Tepsurkayev isimli 19 yaşındaki genç, Rusya ve Çeçenistan genelinde yayılan videoda, önce diz çökerek Kadirov'u eleştirdiği için Çeçen dilinde özür diliyor, ardından kameraya dönüp boş bir şişeyi alarak üzerine oturuyor.

Söz konusu şahsın, 1ADAT isimli Telegram grubunda moderatörlük yaptığı öğrenildi. Grupta Ramazan Kadirov ve zaman zaman da Rusya lideri Vladimir Putin'in eleştirildiği belirtiliyor.

İşkence videosunun sosyal medyada yayılmasının ardından özellikle yurt dışında yaşayan Çeçenler, bu eylemin Kadirov'un talimatıyla yapıldığı yorumunda bulundu.

Kimileri de söz konusu insan onurunu kırıcı eylem için cevap verilmesi çağrısı yaptı.

İnsan hakları grupları ayrıca Tepsurkayev'in sanal basındaki faaliyetleri nedeniyle bu ay başında gözaltına alındığını da dile getirdi.

İnsan hakları örgütleri, devlet destekli olduğunu belirttikleri işkencenin ardından binlerce mesaj aldıklarını belirtti.

Emperyalist Rusya'nın sömürge valisi olarak Çeçenistan’ı demir yumrukla yöneten Ramazan Kadirov, 2019'un Kasım ayında yaptığı bir konuşmada, "İnsanlar arasındaki uyumu bozanlar, dedikodu yapanlar ve sorun çıkaranlar... Eğer onları öldürerek, hapse atarak ya da korkutarak durdurmazsak hiçbir şey işe yaramaz." ifadelerini kullanmıştı.

 

HABERE YORUM KAT