1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Emperyalist Rusya ve İran İdlib’de İşgal ve Katliam Hazırlığında!
Emperyalist Rusya ve İran İdlib’de İşgal ve Katliam Hazırlığında!

Emperyalist Rusya ve İran İdlib’de İşgal ve Katliam Hazırlığında!

İran ve Iraklı milisler muhaliflerin denetimi altında bulunan İdlib’e saldırı hazırlığı başlattı. Operasyonda Rusya da olacak.

09 Nisan 2016 Cumartesi 11:25A+A-

Suriye'de Şubat ayının sonunda ilan edilen saldırmazlık anlaşması Esed, Rus ve İran güçleri tarafından delinmeye devam ediliyor.

Rejim yanlısı askeri unsurların gerek Suriye muhalefetine gerekse de sivillere yönelik katliamları geçtiğimiz hafta da hız kesmeden devam etti. Sadece geçtiğimiz hafta 72 muhalif savaşçı ile 238 sivil rejim güçleri tarafından katledildi.

Sahadan yansıyan raporlara göre 1-7 Nisan arası rejim güçlerinin kayıpları 113, İranlı milislerin 39, Hizbullah'ın 23, Mukaveme-i Suri'nin 8, Iraklı, Afgan ve Pakistanlı milislerin 35 olarak kayıtlara geçti. PYD 28, Ruslar ise 1 savaşçılarını kaybetti.

RUS VE İRAN AYNI ODADA BULUŞTU

Yeni Şafak gazetesinin haberine göre Suriye'nin önemli bir kenti olan ve 2015'in Mart ayından bu yana muhaliflerin denetiminde bulunan İdlip kentini kontrol altına almak isteyen rejim yanlısı güçlerin operasyon hazırlıkları sürüyor.

Güney Halep kırsalında İranlı ve Iraklı milislerin Rusya desteğiyle büyük bir saldırı hazırlığı içinde olduğu rapor edildi. Paralı milis güçlerin, İran ve Rusya tarafından kurulan ortak operasyon odası tarafından koordine edildiği belirlendi.

HAMA BÖLGESİNE MİLİS AKIŞI SÜRÜYOR

Hama bölgesinde Rus destekli rejim güçlerinin hava saldırıları bu hafta devam etti. Şehrin Şeyh Helal bölgesine yeni 201 İranlı milisin sevk edildiği öğrenildi. Saldırlıarın yoğunlukla sürdüğü diğer bir nokta ise Lazkiye oldu. Kürt ve Türkmendağı'nın muhaliflerin elinde kalan kısımlarına Rus destekli yoğun saldırılar hız kesmedi.

Rusların ve Hizbullah milislerinin Türkmen ve Kürt Dağlarının tamamını ele geçirmeye yönelik bir askeri harekat başlatacakları ifade ediliyor. Bunun için Lazkiye kırsalındaki rejim yanlısı güçlere silah ve lojistik sevkiyatı hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Tartus Limanı'na Concorse ve Kornet füzeleri taşıyan bir Rus gemisinin geldiği tespit edildi.

KUZEY HALEP'TE OPERASYONA DEVAM

Humus'ta ise rejim ile IŞİD'li teröristler arasındaki örtülü anlaşmanın bir yenisi daha sahneye koyuldu. IŞİD'in Karyateyn'den çekilmesiyle rejim ve İran Devrim Muhafızları bölgeyi ele geçirdi. Muhaliflerin kontrolündeki Vaer'e yönelik rejim kuşatması da devam ediyor. Halep merkezde muhalifler ile PYD arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Geçtiğimiz hafta 14'ten fazla PYD militanı, PKK'nın Halep'teki üst düzey komutanı Ebu Revan'la birlikte öldürüldü.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum