1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Emperyalist Rusya Kamışlo’da Askeri Üs Kuruyor!
Emperyalist Rusya Kamışlo’da Askeri Üs Kuruyor!

Emperyalist Rusya Kamışlo’da Askeri Üs Kuruyor!

Emperyalist Rusya’nın Esed rejimi ve PYD’nin kontrolünde bulunan Kamışlo’daki faaliyetleriyle ilgili önemli ayrıntılar ortaya çıktı.

22 Ocak 2016 Cuma 13:10A+A-

Emperyalist Rusya, Nusaybin’in hemen karşısındaki Kamışlo'da Türkiye’nin bölgedeki hareketliliğini çok yakından gözetleyecek şekilde bir askeri üs kurma çalışmalarına başladı.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, bir korgeneral başkanlığındaki Rus askeri heyeti altı gün önce, 16 Ocak’ta askeri bir uçakla Kamışlo’ya geldi. Rus heyete bazı PYD’lilerin eşlik ettiği öğrenildi.Türkiye güvenlik birimlerinin elde ettiği bilgilere gör askeri teknik uzmanlardan oluşan Rus heyeti hem Kamışlo Havaalanı’nda hem de havaalanına yakın bölgelerde kapsamlı incelemelerde bulundu.

ASKERİ İSTİHBARAT HEYETİ

Ankara, Kamışlo'ya Rus Korgeneral başkanlığında giden heyetin Rus Askeri İstihbarat Teşkilatı’nın (GRU) önemli isimlerinden oluştuğuna dair bilgilere sahip. GRU’nun Başkanı Igor Sergun 5 Ocak’ta Moskova’da yaşamını yitirmişti. Sergun’un sır ölümü, Suriye konusunda Putin’le ayrı düştüğü için öldürüldüğü iddialarına neden olmuştu.

YAKIN İZLEME

Ankara, Rusya’nın Kamışlo’da büyük bir askeri hava üssü kuracağını değerlendiriyor. Türkiye güvenlik birimlerinin ulaştığı bazı bilgiler Kamışlo’daki mevcut havaalanındaki pistin savaş uçakları ile  nakliye uçaklarının iniş ve kalkışına uygun hale getirileceği ve hangarlar kurulacağını gösteriyor. Bu durumda Rusya’nın Kamışlo’yu Türkiye’nin bölgedeki hareketliliğini çok daha yakından takip edecek şekilde radarlarla donatacağına kesin gözle bakılıyor.

ABD'Lİ YETKİLİLER DE AYNI GÖRÜŞTE

Amerikan Fox News televizyonuna konuşan ABD'li yetkililer de Rusya'nın, Türkiye sınırı yakınlarında Suriye'de yeni bir üs için hazırlıklara başladığı izlenimine sahip olduklarını açıkladı. Savunma yetkilileri, Rusya'nın Eylül ayında Esed rejiminin kalesi niteliğindeki Lazkiye'de yaptığına benzer olarak başka bir hava üssü kurabileceğini düşünüyor. Gizlilik kaydıyla Fox News’e konuşan bir yetkili, "Yeni bir Lazkiye süreciyle karşı karşıya kalabiliriz” dedi. Haberde bölgedeki gelişmeleri yakından takip ettiği belirtilen yetkili, "Bu Rusya'nın Türklerle dalaşmasının bir başka örneği” ifadesini kullandı. Öte yandan Fox News, Rusya'nın Kamışlo'daki havalimanına savaş jetleri dâhil herhangi bir hava aracını konuşlandırdığına dair bir belirti olmadığını belirtti. Ancak haberde, ABD'li yetkililerin bu durumun "an meselesi" olduğundan endişe ettiği de vurgulandı.

GİZLİ SERVİS (FSB) DE GELDİ

Türk güvenlik birimleri dün akşam saatlerinde Rusya Güvenlik Servisi’den (FSB) bir heyetin Kamışlo’da olduğunu belirledi. FSB heyetinin de hem PYD, hem de Kamışlo’daki Esed rejimi yetkilileriyle bir araya geldiği, havaalanı civarında incelemelerde bulunduğu gözlendi.

KAYNAK: AJANSLAR ve HAKSÖZ-HABER

HABERE YORUM KAT

1 Yorum