1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Emperyalist Rusya Halep’te 17 Sivili Daha Katletti!
Emperyalist Rusya Halep’te 17 Sivili Daha Katletti!

Emperyalist Rusya Halep’te 17 Sivili Daha Katletti!

Emperyalist Rus ordusuna ait savaş uçaklarının, Halep'te muhaliflerin kontrolündeki Kellase semtine düzenlediği saldırıda 17 sivil hayatını kaybetti.

28 Nisan 2016 Perşembe 17:28A+A-

Kentteki sivil savunma ekibi, Rus savaş uçaklarının Kellase semtini bombaladığını söyledi. Saldırılarda 17 sivilin yaşamını yitirdiğini, 45 kişinin de yaralandığını kaybederken, enkaz altında kalanları kurtarmak için çalışmalar sürüyor.

Ayrıca, Rus savaş uçakları Bustan el-Kasr ve Sukkeri mahallelerini de bombaladı.  Rus ordusuna ait bir savaş jeti dün muhaliflerin kontrolündeki Sukkeri semtindeki bir sahra hastanesini bombalamış, saldırıda aralarında sağlık çalışanlarının da bulunduğu 30 kişi hayatını kaybetmiş, 62 kişi yaralanmıştı. Rus savaş uçaklarının önceki gün de Halep'in batısında yer alan Etarib ilçesindeki sivil savunma ekibinin merkezine düzenlediği hava saldırısında 5 kişi yaşamını yitirmiş, merkezde büyük hasar meydana gelmişti.

Suriye rejimi Halep'in tamamını muhaliflerden geri almak için yeni bir saldırıya başlarken, son bir haftada ölenlerin sayısı 200'e yükseldi.

 

Kaynak: AA, AFP 

HABERE YORUM KAT