1. HABERLER

  2. HABER

  3. Emniyet'ten Reyhanlı ve El Kaide Açıklaması
Emniyetten Reyhanlı ve El Kaide Açıklaması

Emniyet'ten Reyhanlı ve El Kaide Açıklaması

Emniyet Genel Müdürlüğü, Reyhanlı saldırısının El Kaide bağlantılı IŞİD tarafından gerçekleştirildiği haberlerini yalanladı.

03 Ekim 2013 Perşembe 05:46A+A-

"Reyhanlı saldırısının El Kaide bağlantılı Irak-Şam İslam Devleti Örgütü tarafından gerçekleştirildiği yönündeki haberler yalan ve maksatlıdır."

Emniyet Genel Müdürlüğü, bazı basın organlarında yer alan "Reyhanlı saldırısının El Kaide bağlantılı Irak-Şam İslam Devleti Örgütü tarafından gerçekleştirildiği" yönündeki haberlerin yalan ve maksatlı olduğunu bildirdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, söz konusu haberin, Suriye rejimi yanlısı İngilizce ve Arapça yayın yapan "breakingnews.sy" adlı internet sitesine dayandırılarak yapıldığı, sitedeki bildirinin Irak-Şam İslam Devleti Örgütü'ne ait olup olmadığına ilişkin bilgilerin bulunmadığı belirtildi.

El Kaide yanlısı internet sitelerinde söz konusu bildirinin, Irak-Şam İslam Devleti Örgütü'ne ait olmadığı ve eylemin örgüt tarafından üstlenilmediği, yapılan haberlerin yalan ve maksatlı olduğuna yönelik ifadelere yer verildiğinin belirlendiği ifade edilen açıklamada, Türkiye'yi de tehdit eden El Kaide örgütüne karşı güvenlik birimlerince yürütülen mücadelenin kamuoyunca bilindiği kaydedildi.

Açıklamada, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs'ta gerçekleştirilen saldırı sonrası eylemle ilişkili olduğu belirlenen ve 12 Mayıs-22 Ağustos arasında gerçekleştirilen operasyonlarda yakalanan 35 kişiden 20'sinin tutuklandığı 2'si hakkında adli kontrol kararı verildiği anımsatıldı.

"Patlamayı Gerçekleştirenler Tespit Edildi"

Patlamayı gerçekleştiren şahıslar ile araçları temin eden, patlayıcıları Suriye'den getiren, araçlardaki donanımları değiştiren, patlama öncesi keşif yapan, araçları olay yerine getirerek patlatan ve bu kişilere yardım ve yataklık yapan şahısların tümünün bilgi, belge ve kamera görüntüleriyle tespit edildiği belirtilen açıklamada, şunlar ifade edildi:

"Yakalanan şahısların Cumhuriyet Savcılığındaki sorgularında alınan ifadeleri ve yapılan tahkikat sonucu, faillerin mevcut Suriye rejiminin istihbarat servisinde görevli subaylarla ve yine aynı servisle irtibatlı THKP/C Acilciler terör örgütü elebaşı olarak kırmızı bültenle aranan Mihraç Ural ile bağlantılı olarak lojistik ve finansal destek sağladıkları ve saldırıyı gerçekleştirdikleri açık ve net bir şekilde tespit edilmiştir. Soruşturma halen adli makamlarca sürdürülmektedir.

Reyhanlı saldırısının failleri somut delillerle belirlenmişken bu tür asılsız haber ve bu haberlere dayandırılarak yapılan yorumların olayı çarpıtma amacına yönelik olduğu değerlendirilmektedir."

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum