1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Emniyetin kaba kuvveti kimden cesaret alıyor?
Emniyetin kaba kuvveti kimden cesaret alıyor?

Emniyetin kaba kuvveti kimden cesaret alıyor?

Diyarbakır'da asayiş ekipleri tarafından durdurulan gence edilen hakaretler ve ardından gence uygulanan şiddet için 'orantısız güç' yakıştırmasında bulunan emniyetin soruşturmayı iki personelle sınırlaması tepki çekti.

03 Ocak 2023 Salı 10:35A+A-

HAKSÖZ HABER

"Emniyet Genel Müdürlüğü personelinin sokaklarda asayişi sağlamak adına gerçekleştirdiği saldırgan tutumların hesabını iktidar neden veremiyor?" sorusu son yıllarda ülkede polise tanınan bürokratik yetkilerin artışıyla paralel bir şekilde yükseldi.

Diyarbakır'da bir gence "Sus kafanı kırarım! Kes! Sen kimsin, kime güveniyorsun? Ne oldunuz siz?" sözleriyle şiddete varan eylemlerde bulunan polis memurları hakkında soruşturulma başlatıldığı ifade edilirken, polisin orantısız güç uyguladığı belirtildi. Açıklamada yer alan 'orantısız güç' ifadesi de olayda şiddeti tek taraflı bir şekilde kullanan polisi korumak için sarf edilen klasik bir bürokratik söylem olarak öne çıktı.

 

 

14 Aralık tarihinde polis tarafından durdurulan ve hakaretlere maruz kalan gencin darp edildiğine dair kamera kayıtları olmasaydı emniyet personeli böyle bir vakanın yaşandığını kabul eder miydi? Elbette etmez üstelik iddiayı ortaya çıkaran kişiler hakkında soruşturma başlatarak 'polisi itibarsızlaştırmaya' çalışıyorlar savunmasına geçerdi. 

Daha önce binlerce kez yaşanan polis ve asker şiddetinin Türkiye'de AK Parti tarafından sönümlendiği hatırlanır ve bununla gurur duyulurken şimdi ise AK Parti-MHP ortaklığında kolluk kuvvetlerinin şiddet uygulaması endişe verici bir boyuta ulaştı.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada: "14/12/2022 günü saat 18.00 sıralarında Diyarbakır Bağlar'da Narko Alan uygulama noktasında durumundan şüphelenilerek durdurulan E.E. isimli vatandaşa kaba üst aramasının yapıldığı belirtildi.
Açıklamada şahsın kolluk görevlilerine zorluk çıkartığı, polisinde etkisiz hale getirmek için orantısız güç kullandığı ve  orantısız güç kullandığı belirlenen 2 personelin  açığa alınarak hakkında soruşturma başlatıldığı"
belirtildi.

HABERE YORUM KAT

10 Yorum