1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Eminağaoğlu da Yargıtay'da Beraat Etti
Eminağaoğlu da Yargıtay'da Beraat Etti

Eminağaoğlu da Yargıtay'da Beraat Etti

Eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Ergenekon soruşturması sürecinde yaptığı açıklamalar ve mahkeme kararıyla dinlenen telefon kayıtlarındaki konuşmaları sebebiyle 'adil yargılamayı etkilemek'le suçlanıyordu.

04 Haziran 2010 Cuma 07:07A+A-

Yargıtay Cumhuriyet Savcısı ve eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Yargıtay 4. Ceza Dairesi'nde yargılandığı 'yargı görevi yapanı etkileme' suçundan beraat etti.

Aynı daire, 5 Mayıs 2001'de 'görevi kötüye kullanma' ve 'hazırlık soruşturmasının gizliliğini ihlal' suçlarından yargıladığı Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi Osman Kaçmaz'ın da beraatine karar vermişti.

Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun 'yargı görevi yapanı etkileme' suçundan yargılandığı davanın karar duruşması dün yapıldı. Duruşmaya Eminağaoğlu ve avukatı Ahmet Akgül katıldı. Duruşmayı aynı mahkemede yargılanan ve beraat eden Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz, YARSAV Başkanı Emine Ülker Tarhan, bazı yargıç ve savcılar izledi. Duruşmada kararı açıklayan Yargıtay 4. Ceza Dairesi Başkanı Osman Yaşar, Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun, 'yargı görevi yapanı etkileme' suçundan beraatine karar verildiğini bildirdi. Kararda, Eminağaoğlu'nun bir muhabir ile yaptığı telefon konuşmasında, Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ün terfi ettirilmemesi konusunu görüşmesi, Ergenekon soruşturmasında gözaltına alınan Engin Aydın'ın avukatına telefonda yol gösterir şekilde konuşması, İstanbul Barosu Başkanı Muammer Aydın ile yaptığı telefon konuşması sırasında emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın avukatına cumhuriyet savcıları aleyhine açacakları tazminat davalarıyla ilgili yol göstermesi ve gazeteci Mustafa Balbay'ın gözaltına alınmasını eleştirir mahiyetteki eylemlerinin 'adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs' suçunu oluşturmadığı bildirildi.

HABERE YORUM KAT