1. HABERLER

  2. HABER

  3. Emin Altun Kardeşimiz Serbest Bırakıldı
Emin Altun Kardeşimiz Serbest Bırakıldı

Emin Altun Kardeşimiz Serbest Bırakıldı

Diyarbakır’da polis şiddetini görüntülerken gözaltına alınan Emin Altun kardeşimiz, yaklaşık 7 saat aradan sonra serbest bırakıldı.

05 Eylül 2013 Perşembe 23:05A+A-

Diyarbakır’da polis şiddetini görüntülerken polis şiddetine maruz kalan ve sonrasında da gözaltına alınan kardeş sitemiz Islah-Haber editörlerinden Emin Altun, yaklaşık 7 saat aradan sonra serbest bırakıldı.

Gece saat 22:00 sularında Özgür-Der ve Mazlumder şube avukatlarının ısrarlı çabaları sonucunda serbest bırakılan kardeşimiz başından geçenleri anlattı.

Polis Şiddetini Görüntülemenin Bedeli: Dayak ve Gözaltı

Eşi ve çocuklarıyla Nebi Camii bölgesinde soluklandığı bir esnada bir grup polisin çevredeki bir şahsa şiddet uyguladığına tanık olduğunu belirten Altun, elindeki cep telefonuyla haber yapmak üzere bu görüntüyü çekmesi üzerine dayakçı polis grubunca fark edildiğini ve bunun üzerine polislerin söz konusu şahsı bırakarak topluca üzerine çullandıklarını söyledi.

Polisin kendisinin görüntü almasını engellemesi üzerine kendisinin basın mensubu olduğunu hatırlattığını belirten Altun, bunun üzerine gözaltına alınmak maksadıyla kendisinin yaka paça polis arabasına itildiğini kaydetti. Durumun hukuksuzluğuna itiraz edip polis arabasından indiğini belirten Altun, çocuklarına doğru daha birkaç adım attığı sırada kalabalık bir polis grubu tarafından darp edilmek suretiyle şiddete maruz kaldığını ve bu şiddet uygulamasının gerek yol boyunca gerekse de karakolda devam ettiğini ifade etti.

Tehdit ve Şantaj

Çevre sakinlerinin dayakçı polise tepki gösterdiğini belirten Altun, arabada polisin bir yandan kendisine şiddet uygularken diğer yandan da bir palayı göstererek “Bunun senin üzerinde çıktığını göstereceğiz.” diyerek kendisini tehdit ettiğini söyledi.

Karakolda İşkenceye Devam…

Yaklaşık 7 saat gözaltında kaldığını belirten Altun, karakolda da kötü muamelenin devam ettiğini kaydetti.

Serbest bırakılmasının hemen öncesine kadar ki zaman boyunca karakolda kollarının kelepçeli olduğunu belirten Altun, aynı zamanda dayakçı polislerin küçümseme, küfür ve hakaret eşliğinde kendisine fiziksel şiddet uygulamaya devam ettiklerini söyledi. Altun, polisin Nebi Camii civarındaki “eli palalı şahıs”ı kendisi yüzünden elinden kaçırdıklarını iddia ederek kendisine işkence ettiklerini ve bu işkence esnasında bacağında oluşan acıyı halen de hissettiğini ifade etti.

Düzmece Tutanağa “İmzala!” Dayatması

Son olarak başta Av. Serdar Bülent Yılmaz ve Av. Nesip Yıldırım olmak üzere Özgür-Der ve Mazlumder mensubu bir grup avukatın yoğun ve ısrarlı çabaları sonucunda serbest bırakıldığını belirten Altun, polis tarafından şahsına yönelik iftiralarla örülü düzmece bir tutanak oluşturulduğunu ancak kendisinin bu tutanağı imzalamadığını kaydetti.

Dayakçı Polislere Dava Açılacak

Dayakçı polislerden şikâyetçi olduğunu da belirten Altun, konuyla ilgili olarak avukatlarının yarın savcılığa gidip dava dilekçesini vereceklerini söyledi.

Tanıklığı sonucunda maruz kaldığı bu haksız ve alçakça şiddeti kınıyor ve kardeşimize geçmiş olsun derken, dava sürecinin de takipçisi olacağımızı duyuruyoruz.

 

HABERE YORUM KAT

5 Yorum