1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Emekli Generallerden Sonra Eski Siyasetçiler mi?
Emekli Generallerden Sonra Eski Siyasetçiler mi?

Emekli Generallerden Sonra Eski Siyasetçiler mi?

Ekonomik krizin halkın canını ciddi manada yaktığı bir ortamda, ne tür bir finans becerisine sahip oldukları bilinmeyen eski siyasetçilerin kamu bankalarının yönetici koltuklarına atanması tepki çekiyor.

28 Mayıs 2019 Salı 11:25A+A-

Türkiye’de devirler değişse de ‘arpalık siyaseti’ adıyla bilinen uygulama değişmiyor, eş, dost, ahbapları ‘kıyak’ mevkilere getirme uygulaması aynen sürdürülüyor. Geçmişte emekli generallerin ödüllendirilme mevzisi olarak işlev gören kamu bankalarının yöneticilikleri şimdi de eski siyasetçiler için hizmet görmekte!

Bu bağlamda iki önemli kamu bankası olan Halk Bankası ve Vakıfbank üst yönetimde değişiklikler gerçekleşti. Eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ile eski İBB Başkanı Mevlüt Uysal, kamu bankalarında aldıkları görevlerle dikkat çekti. Vakıfbank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan'ın yerine bankanın Bilgi Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Abdi Serdar Üstünsalih getirildi. Eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Eski Meclis Başkanvekili Sadık Yakut ise Yönetim Kurulu Üyeliği’ne atandı.

Eski siyasetçi olmaları dışında ne tür finansal bir beceri ya da meziyete sahip oldukları bilinmeyen bu isimlerin kamu bankalarına yönetici olarak atanmalarının sebebi hikmeti merak edilmekte!  

HABERE YORUM KAT

7 Yorum