1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Emekli Darbeseverler Tanrıverdi’nin Başdanışmanlığından Rahatsız
Emekli Darbeseverler Tanrıverdi’nin Başdanışmanlığından Rahatsız

Emekli Darbeseverler Tanrıverdi’nin Başdanışmanlığından Rahatsız

Emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi’nin Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olması Aydınlık ekibinin içinde yer alan emekli darbeseverleri rahatsız etti.

17 Ağustos 2016 Çarşamba 22:27A+A-

HAKSÖZ HABER

15 Temmuz darbe girişiminden sonra TSK’da gerçekleştirilen reformları “ihanet”, “emperyalizme hizmet”, “Mustafa Kemal’in askerleri itibarsızlaştırılıyor” vb. kelimeler başlayan cümlelerle eleştiren Doğu Perinçek liderliğindeki Aydınlıkçılar Emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi’nin Cumhurbaşkanı Başdanışmanı yapılmasından epey bir rahatsız olmuş durumdalar.

28 Şubatçı darbecilerin kadrosuzluktan 1996’da emekli ettiği Tuğgeneral Adnan Tanıverdi’nin kurucusu olduğu SADAT üzerinden saldıran bu emekli darbeseverlerin Aydınlık gazetesine verdikleri beyanatlar asıl rahatsızlıklarının TSK içindeki FETÖcüler kadar Kemalist ve Aydınlıkçı darbecilerin yeniden türemesine engel olacak reformların olduğu ortaya çıkarıyor. Emekli askerlerin açıklamalarını veren Aydınlık haberinin başlığını "Yaşlı Kemalist Subaylar Rahatsız!" şeklinde değiştirseydi daha iyi olurdu.

Emekli askerlerin Adnan Tanrıverdi hakkındaki açıklamaları:

Genelkurmay Eski İstihbarat Başkanı emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin:

“Bu adam TSK’daki görev yaptığı süre boyunca dini kendi amaçlarına alet eden uygulamalar içinde olmuştur. İstanbul Maltepe’deki Tugay Komutanlığı sırasında kışlanın içine dini sokmuş, kendine orada bir grup yaratmaya çalışmış, kışla içinde toplu sihir namazları kıldığına yönelik gelen bilgiler doğrultusunda kızak bir göreve çekilerek emekli edilmiştir. Bu şahıs Cumhurbaşkanı Başdanışmanı yapılması TSK’dan 200 yılın rövanşı alınıyor izlenimi veriyor. AKP böyle yaparak bu ülkeye yazık ediyor. TSK’yı bunun gibi rasyonel düşünmeyen adamlarla şekillendirmeye çalışmak 3-4 yıl sonra Türkiye’yi daha büyük felaketlere götürür.”

Vatan Partisi USMER İstanbul Başkanı Emekli Tümamiral Soner Polat:

“Son derece tehlikeli bir durum. AKP bir taraftan Rusya, İran ve Suriye ile işbirliği yolları ararken başka bir taraftan ise emperyalizm ile iç içe geçmiş bir kişiyi başdanışman yapıyor. Bu kişi Ergenekon ve Balyoz gibi kumpas davalarında da rol aldı. Bu kişinin TSK’yı yapılandıracak ne bilgisi ne de birikimi var. TSK’nın dini bir yapıya sokulması rejim ve TSK’nın direnci açısından çok tehlikeli.”

Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz:

 “Bu durum tam bir rezalet. Adnan Tanrıverdi TSK’ya düşmanlıktan başka bir şey yapamaz. Atatürk düşmanı, cumhuriyet düşmanı bir adamla yoluna devam edenler bu ülkeyi bu felaketten kurtaramaz. Erdoğan’da Tanrıverdi’yi danışman yaparak yoluna Türkiye’yi’ bu hale getiren dinci felsefe ile gitme kararı vermiştir. Süleyman Demirel’in bir sözü var ‘Dünün güneşi ile bugünkü çamur kurumaz.’ O yüzden Adnan Tanrıverdi gibi adamlarla bugünün sorunları çözülemez.”

HABERE YORUM KAT

4 Yorum