1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Eline Silahı Alan Gerekli Cevabı Alacaktır"
"Eline Silahı Alan Gerekli Cevabı Alacaktır"

"Eline Silahı Alan Gerekli Cevabı Alacaktır"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapılan operasyonlarla ilgili, "Süreç şuanda başlamıştır ve bu süreç herhangi bir rehavete fırsat vermeden devam edecektir" açıklamasını yaptı.

28 Temmuz 2015 Salı 14:22A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çin ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti, teröristlerden de onları destekleyen sözde siyasetçi, sözde aydın, sözde sivil toplum kuruluşu temsilcisi herkesten de şehitlerimizin kanlarının hesabını sorma gücüne sahiptir. Burada herhangi bir geri adım atma söz konusu olmayacaktır" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Eline silahı alan gerekli cevabı alacaktır"

Seçim öncesinden beri teröristlerin alçakça kalleşçe saldırılarından şehit verdiğimiz tüm askerlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti terörü destekleyen herkesten de şehitlerimizin kanının hesabının sorma hesabına sahiptir. Geri adım atılmayacaktır, bu bir süreçtir ve aynı kararlılıkla devam edecektir. Elinde silahı veya molotofu olan herkes önce güvenlik güçlerimizden ardından adli makamlardan gerekli cevabı alacaktır.

Milletimizin sabrını zorlayan bu hainlere hak ettikleri karşılığı vereceğiz. Türkiye amacı ne olursa olsun ülkesine ve milletine karşı ihanet içerisine giren her türlü paralel yapılanmayla mücadele etme gücüne sahiptir.

Eş zamanlı olarak terör örgütleriyle yapılan mücadele, bu ülkenin basit bir itibar mücadelesi değildir. Milletimizin huzuruna kast edenlere karşı devletin üzerine düşeni yerine getirme mücadelesidir.

İç Güvenlik Yasası kitapların arasında kalması için yapılmamıştır ve bunlar uygulamaya girecektir. Eğer uygulamada sıkıntı varsa, o zaman uygulayıcıların kendilerini test etmeleri gerekmektedir. Nerede olursa olsun, bu ülkenin her santimetresinde devlet vardır ve devlet bu varlığını ortaya koyacaktır. Süreç, şuanda başlamıştır ve bu süreç herhangi bir rehavete fırsat vermeden devam edecektir.


NATO toplantısı

Bu günler aynı zamanda dostlarımızı tanımanın da tefrik edildiği günlerdir. Bizler tüm devlet başkanlarıyla, hükümet başkanlarıyla, bakanlarımızın kurduğu irtibatlarla kendilerine her şeyi çok açık net anlatıyoruz. Sağ olsun dostlar gerekli açıklamayı kararlı şekilde yapıyorlar. Bugün biliyorsunuz NATO'nun da toplantısı var. NATO'nun, üzerine düşen neyse bu adımı atmaya hazır olduğunu beyan edeceğine inanıyorum.

"Terör örgütünün uzantısı parti, örgütü sahiplenmenin gayreti içinde"

Türkiye'de şuanda terör örgütünün uzantısı olan siyasi partinin, bu örgüte karşı bir tavrını duydunuz mu? Tam aksine onları sahiplenmenin gayreti içinde olmuştur. Bütün dezenformasyonlara karşı gerek sayın Başbakan, gerek ben hükümet başkanlarını, devlet başkanlarını bilgilendirdik, bilgilendiriyoruz. Görüşmeler yaptığımız devlet başkanları da sağ olsunlar açıklamalarını yaptılar, "Bizler Türkiye'nin yanındayız" diyorlar.

Ben parti kapatılması olayını doğru bulmuyorum. Fakat bu partinin yöneticilerinin bu işin bedelini ödemeleri gerekiyor. Anayası'nın 14. maddesi çok şeyler sağlıyor. Eğer bu yeterli değilse, dokunulmazlık zırhından kurtararak, bu kişilerin ifadelerinin bedelini ödemesi gerekiyor. Parlamento bu kişileri o açıklamalarının bedelini ödetmeli.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT