1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. “Elimizdeki Esirler Esirlerimizin Özgürlüğünü Sağlayacak”
“Elimizdeki Esirler Esirlerimizin Özgürlüğünü Sağlayacak”

“Elimizdeki Esirler Esirlerimizin Özgürlüğünü Sağlayacak”

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın önde gelen liderlerinden Mahmud ez-Zehhar, “Elimizdeki esirler esirlerimizin özgürlüğe kavuşmasını sağlayacak.” dedi.

03 Eylül 2014 Çarşamba 12:58A+A-

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın önde gelen liderlerinden Mahmud ez-Zehhar, Filistin direnişinin elindeki esirlerin işgal zindanlarında tutulan Filistinli esirlerin serbest bırakılmasını sağlayacağını söyledi.

1 Eylül akşamı El-Quds kanalında yayınlanan söyleşide Ez-Zehhar, işgal ordusunun Gazze Şeridi'ni hedef alan saldırılarına yeniden başlamasının uzak ihtimal olduğunu belirterek, işgal rejimi liderlerinin nasıl olursa olsun ateşkes sağlanmasının peşinde koştuklarını ifade etti.

Ez-Zehhar, "Bizi para stoklamakla itham edenler o paraların işgal rejimini kalbinden vuran füzelere gittiğini bilmiyor" dedi.

Fetih Hareketi'nin Hamas ile birlikte kurulan uzlaşı hükümetinin geleceğini belirlemek üzere komite kurmasının iki boyutu olduğunu ifade eden Ez-Zehhar, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Bu ya tehdittir ki biz bu tehdidi şiddetle reddediyoruz. Ya da hükümetin daha etkin hale getirilmesi içindir ve biz buna hazırız. Hükümetin başarılı olması için yapılabilecek her şeyi yaptık."

Fetih Hareketi Merkez  Komitesi, dün Ramallah'ta Mahmud Abbas başkanlığında yaptığı toplantıda, uzlaşı hükümetinin geleceğini Hamas Hareketi'yle görüşmek üzere beş üyeden oluşan bir komite kurulması kararı almıştı.

 

HABERE YORUM KAT