1. HABERLER

  2. HABER

  3. Eliaçık, Eski Fotoğrafı Bugün Gibi Gösterdi
Eliaçık, Eski Fotoğrafı Bugün Gibi Gösterdi

Eliaçık, Eski Fotoğrafı Bugün Gibi Gösterdi

İhsan Eliaçık'ın sosyal medyada Taksim'den paylaştığı fotoğraf elinde patladı.

12 Haziran 2013 Çarşamba 00:48A+A-
Taksim Meydanı'ndaki göstericilere akşam saatlerinde yapılan polis müdahalesi sonrasında "Şimdi Gezi Parkı revirindeyim" şeklinde twit atan İhsan Eliaçık, bir de gösteride yaralandığını iddia ettiği bir gencin resmini paylaştı. Resimde bir genç yaralı şekilde yerde yatıyordu. 
 
İhsan Eliaçık'ın paylaştığı bu resim kısa sürede twitterda paylaşım rekoru kırdı ve twitterda resim üzerinden adeta kampanya başlatıldı.
 
Ancak Gezi eylemlerinde başından beri provokasyona açık icraatlara imza atan Eliaçık bu kez fena yakalandı. İhsan Eliaçık'ın bugün yaralanan genç diye paylaştığı resmin 1 Haziran'daki eylemler sırasında çekildiği çok geçmeden ortaya çıktı. Söz konusu resim 1 Haziran'da sosyal medyada paylaşılmış ve yine o günlerde o resim üzerinden insanlar provoke edilmişti. 
 
İhsan Eliaçık sosyal medyadaki tepki üzerine fotoğrafı yanlış attığını ifade ederek yeni fotoğraf paylaştı.
 
taksim-yarali-genc-ihsan-eliacik_twitter-tweet.jpgTarihlere dikkat... Fotoğraf, sağda görüldüğü gibi 1 Haziran'da paylaşılmış. İhsan Eliaçık'ın bugün, yani 10 gün sonra "Şu an Gezi Parkı revirindeyim" şeklinde paylaştığı twitte fotoğraf bugüne aitmiş gibi gösterilmiş. Eliaçık, tepkiler sonrasında 1.911 kez retweetlenen bu twitteki resmi yanlış olarak paylaştığını ifade ederek fotoğrafı güncelledi. Şimdi söz konusu olan bir yanlışlık mı yoksa ajitasyon amaçlı bir provokasyon mu?
 
 

HABERE YORUM KAT

11 Yorum