1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Elektrik Krizinin Arkasında Fetih de Var!
Elektrik Krizinin Arkasında Fetih de Var!

Elektrik Krizinin Arkasında Fetih de Var!

Gazze'deki elektrik krizine Fetih'in de ortak olduğunun belgeleri ortaya çıkıyor.

25 Mart 2012 Pazar 18:42A+A-

Fetih Hareketi'nin Gazze Şeridi'nde yaşanan elektrik krizine ortak olduğunu gösteren belge Mısır El-Yevm Es-Saabi' gazetesinin internet sitesinde "Tehlikeli Belge: Gazze ve Mısır'da yakıt krizi çıkarmak için Mareşal Tantavi'yle koordinasyon" başlığıyla yayınlandı. Diğer internet siteleri tarafından da alıntılanan haber kısa süre sonra siteden kaldırıldı.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin güvenilir kaynaklardan edindiği bilgiye göre, gazete yönetimine haberi siteden kaldırması için Mısır Yüksek Askeri Konseyi ve güvenlik birimleri tarafından baskı yapıldı.

"Tehlikeli Belge: Gazze ve Mısır'da yakıt krizi çıkarmak için Mareşal Tantavi'yle koordinasyon" başlığıyla yayınlanan haberde, Fetih Hareketi'ne ait bir belgeye yer verilmiş ve Mahmud Abbas ile Mareşal Hüseyin Tantavi'nin işbirliğiyle Mısır'da suni bir yakıt krizi çıkarılarak Gazze'nin de bu krizden olumsuz etkilendiğinin söyleneceği iddia edilmişti.

Belgede, Filistin Özerk Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın Yüksek Askeri Konsey Başkanı Mareşal Hüseyin Tantavi nezdinde bizzat girişimde bulunduğu ve Gazze Şeridi'ne hiçbir şekilde yakıt gönderilmemesi için Mısır Hükümeti'ne baskı yapmasını istediği belirtiliyor.

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT