1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Elazığ’da Emniyet’e Saldırı: 3 Ölü, 146 Yaralı
Elazığ’da Emniyet’e Saldırı: 3 Ölü, 146 Yaralı

Elazığ’da Emniyet’e Saldırı: 3 Ölü, 146 Yaralı

Elazığ'da Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik yapılan bombalı araç saldırısında bilanço ağırlaşıyor. Gelen son bilgilere göre saldırıda ölü sayısı 3 ve 14'ü ağır olmak üzere yaralı sayısı da 146 olarak belirlendi.

18 Ağustos 2016 Perşembe 12:14A+A-

Elazığ Emniyet Müdürlüğü'nü hedef alan bombalı araç saldırısında ilk belirlemelere göre 3 polis hayatını kaybetti, 14'ü ağır 146 yaralı hastanelere kaldırıldı. Hastanelere kaldırılan yaralılar için polis telsizinden kan anonsları yapıldı. Fırat Üniversitesi Hastanesi de, Twitter hesabı üzerinden kan ihtiyacı olduğunu duyurdu.

Malatya yolu üzerindeki, Sürsürü Mahallesi Çayda Çıra Kavşağı'nda bulunan Elazığ Emniyet Müdürlüğü'ne saldırı saat 09.20'de yapıldı.

Bomba yüklü araç, kent merkezine 6 kilometre uzaklıkta bulunan 4 katlı Emniyet Müdürlüğü'nün hemen yanındaki otoparka giden yolda infilak ettirildi.

Emniyet Müdürlüğü binasının ön cephesi büyük hasar görürken yerde büyük bir çukur oluştu.

Patlamanın meydana geldiği bölge güvenlik çemberine alınırken, saldırganların yakalanması için operasyon başlatıldı.

Görgü şahidi yerel gazeteci Erol Kara, "Çocuğumu kursa bıraktım iki yüz metre mesafedeyken Emniyet Müdürlüğü’ne patlama oldu. Çok büyük patlamaydı herkes yere yuvarlandı. Şu an emniyetin yanındayım binada çok büyük hasar var. Yaralı çok fazla, ambulanslar taşıyorlar. Yaşamını yitirenlerin de olduğunu sanıyorum" diye konuştu.

 

Kaynak: Al Jazeera, DHA, AA

HABERE YORUM KAT

1 Yorum