1. HABERLER

  2. HABER

  3. Elazığ İHH’dan Suriye'ye 15 Tır Yardım
Elazığ İHH’dan Suriye'ye 15 Tır Yardım

Elazığ İHH’dan Suriye'ye 15 Tır Yardım

İHH İnsani Yardım Vakfı Elazığ Temsilciliğince toplanan yardım malzemeleri 15 tırla Suriye'ye gönderildi.

02 Şubat 2014 Pazar 17:53A+A-

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Elazığ Temsilciliğince toplanan yardım malzemelerinin yüklendiği 15 tır, Suriye'ye gitmek üzere yola çıktı.

İHH İnsani Yardım Vakfı Elazığ Temsilcisi Metin Kılıç, İstasyon Meydanı'nda tırlar yola çıkmadan önce yaptığı konuşmada, dünyanın birçok yerinde her türlü insani yardım görevi üstlenen İHH'nın, Suriye'deki iç savaşın başlamasıyla sivil halka yardım götürmek için çalıştığını belirtti.

Elazığlı hayırseverlerin katkılarıyla geçen yıl 8 tır malzemeyi Suriye'ye ulaştırdıklarını dile getiren Kılıç, ''Bu sene de yine yaptığımız çalışmalarla tır sayısını 15'e ulaştırdık. Buradan tüm bağışçılarımıza teşekkür ediyoruz. Elazığ'dan Suriye için çıkmış tır sayımız 23 olacak ve Elazığımızın plakası olduğu için  23 rakamını özellikle tutturmaya çalıştık'' diye konuştu.

Kılıç, İHH'nın ciddi bir duruş sergilediğini belirterek, şunları söyledi:

"Her ne kadar bazıları İHH'yı karalamaya çalışsa da onların bu karalamalarına rağmen bizler merhamet ve vicdan kervanını devam ettirmeye çalışacağız. Demin arkadaşlarımız şu teklifi yaptı; 'Şu tırlardan birini açalım, basın mensupları çeksin. Bu tırlarda undan başka bir şey yok diye ilan edelim' dediler. Ben, hayır, o kadarına gerek yok dedim. Arkadaşlarımız, yani bunu dahi teklif etti çünkü İHH'yı karalamaya çalışanlar bu toprakların vicdanını karalamaya çalışanlardır.''

İHH aracılığıyla 40 bin yetimin beslendiğini dile getiren Kılıç, vakfın olmaması durumunda bu yetimlerin aç ve açıkta kalacağını, bunun bile İHH'ya destek vermek için yeterli olduğunu söyledi.

Dua okunmasının ardından, 13'ü un, 2'si battaniye ve giyecek yüklü 15 tır, Suriye'ye doğru yola çıktı. 

AA

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT