1. HABERLER

  2. HABER

  3. El-Kaide Operasyonunda 2 Kişi Tutuklandı
El-Kaide Operasyonunda 2 Kişi Tutuklandı

El-Kaide Operasyonunda 2 Kişi Tutuklandı

Geçtiğimiz günlerde Bursa'da gerçekleştirilen El-Kaide operasyonunda 2 kişinin tutuklandığı öğrenildi.

05 Ekim 2013 Cumartesi 19:01A+A-

HAKSÖZ-HABER

Bursa Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin geçtiğimiz günlerde El Kaide üyesi oldukları iddiasıyla düzenledikleri eş zamanlı operasyonla 6 kişi evlerinde gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınanların, El Kaide’nin Bursa'daki yapılanmasını sağladıkları, Suriye ve Afganistan'da El Kaide adına çatışmalara girmek için örgüte eleman buldukları öne sürüldü. 

Emniyet Müdürlüğündeki sorgularının ardından sabah saatlerinde adliyeye götürülen biri Suriye uyruklu 4 kişi tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edilirken 2 kişi ise savcılıktan tarafından serbest bırakıldı. Mahkemeye sevk edilenlerden Ali K. ve Şuayip S. önceki gün tutuklandı. Diğer iki şüpheli ise tedbir kararları uygulanarak serbest bırakıldı. 

Geniş güvenlik önlemleri altında adliye binasının arka tarafından çıkartılan Ali K, “Yaz yaz mazluma zulüm yapıyorlar.” dedi. 

SURİYE’DE YARALANMIŞ 

Tutuklanan Ali K.'nın, Suriye'de girdiği çatışmalar sırasında yaralandığı; yaralandıktan sonra Bursa'ya gelip burada tedavi olduğu ve koltuk değneklerini bu yüzden kullandığı ifade ediliyor. 

Tutuklanan iki Müslüman Bursa Cezaevine gönderildi.

ali-k_bursa-el-kaide-iddiasi2.jpg

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum