1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. El-Kaide Lideri Zevahiri’den IŞİD’e Sesli Mesaj!
El-Kaide Lideri Zevahiri’den IŞİD’e Sesli Mesaj!

El-Kaide Lideri Zevahiri’den IŞİD’e Sesli Mesaj!

El Kaide lideri Eymen Zevahiri, Irak Şam İslam Devleti ile Nusra'yı ayırdığını ilan ettiği mektubunu sesli mesajla yineledi.

08 Kasım 2013 Cuma 17:23A+A-

El-Kaide lideri Dr. Eymen el-Zevahiri'nin "Irak ve Şam İslam Devleti" isimli oluşumu feshettiğini duyurduğu, bölge hakkında düzenlemelere gittiği, Irak ve Suriye'dekiler başta olmak üzere tüm Küresel Cihat Hareketi mensuplarına emir ve tavsiyelerde bulunduğu ve daha önce metin olarak yayınlanan açıklamasının ses kaydı da yayınlandı.

Daha önce mektup olarak yayınlanan açıklamanın ses kaydı şeklinde de kamuoyuna sunulması el-Kaide yönetiminin IŞİD'e bir hatırlatması ve kamuoyu nezdinde yazılı ifadelere kıyasla sesli ifadenin daha etkili olacağının düşünüldüğü değerlendirmelerine neden oldu.

El-Kaide lideri Eymen el-Zevahiri (1951-) bugün el-Cezire'de yayınlanan ses kaydında "Irak ve Şam İslam Devleti'nin" ilan edilmesinden itibaren devam etmekte olan anlaşmazlıklara değinerek bu oluşumu feshettiğini duyurdu, bölgedeki savaşçılar başta olmak üzere Küresel Cihat Hareketi'nin tüm unsurlarına tavsiye ve emirlerde bulundu.

Zevahiri Nisan 2013'te "Irak ve Şam İslam Devleti'nin" kurulduğunun ilanını yapan, 2010'dan bu yana "Irak İslam Devleti" örgütünün (bu oluşum ilanı Ekim 2006'da gerçekleşmişti) lideri olan Ebubekir el-Bağdadi'nin kendileri tarafından görevlendirilmeksizin, hatta kendileri ile istişare etmeksizin ve izin almaksızın bu ilanı gerçekleştirmekle, "Nusret Cephesi" lideri Ebu Muhammed el-Cevlani'nin de o dönemde yayınladığı ses kaydı ile kendileri ile istişare etmeksizin ve izin almaksızın el-Kaide ile bağlantısını ortaya koyarak hata ettiklerini belirtti.

"Irak ve Şam İslam Devleti'nin" feshedildiğini ilan eden Zevahiri bu oluşumun "Irak İslam Devleti" olarak devam edeceğini ve görev alanının Irak olduğunu, Nusret Cephesi'nin ise el-Kaide'nin genel yönetimine bağlı bir parçası olduğunu ve görev alanının Suriye olduğunu duyurdu.

El-Kaide lideri, Ebubekir el-Bağdadi'yi bugünden itibaren 1 seneliğine "Irak İslam Devleti'nin" lideri olarak seçtiğini, süre tamamlandığında "Irak İslam Devleti" şurasının istişaresi ve el-Kaide genel yönetiminin onayı ile lider seçiminin tekrar yapılacağını, aynı şekilde Ebu Muhammed el-Cevlani'yi bugünden itibaren 1 seneliğine "Nusret Cephesi'nin" lideri olarak seçtiğini, süre tamamlandığında "Nusret Cephesi" şurasının istişaresi ve el-Kaide genel yönetiminin onayı ile lider seçiminin tekrar yapılacağını ilan etti.

Zevahiri, açıklamasında iki yapının güçleri yettiğince birbirlerinden savaşçı ve mali yardım talebinde bulunmamalarını istedi, iki tarafın da birbiri aleyhinde açıklamalarda bulunmasını yasakladı. Bir "mücahidin" veya herhangi bir Müslümanın şerefine dil uzatmanın, canına veya malına dokunmanın İslam nazarında büyük bir suç olduğunu vurgulayan Zevahiri, el-Kaide'nin Atiyyetullah el-Libi başta olmak üzere diğer önde gelen isimleri gibi "Müslüman kanının kudsiyetinin önemi"ne dair de açıklamalarda bulundu.

(INCANEWS)

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum