1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. YEMEN

  4. El Kaide ile Husi Çatışmaları Hakkında Açıklama (VİDEO)
El Kaide ile Husi Çatışmaları Hakkında Açıklama (VİDEO)

El Kaide ile Husi Çatışmaları Hakkında Açıklama (VİDEO)

Yemen El Kaidesi Amerika ile Husilerin gizli bir anlaşma yaptıklarını doğruladı.

13 Kasım 2014 Perşembe 13:33A+A-

Arap Yarımadası El Kaidesi yeni bir video yayınlayarak Yemen'de devam eden çatışmalar hakkında bilgi verdi. Video El Kaide'nin Husilere karşı yapılan mücadeleyi yöneten komutan Celal Merakşi (Hamza ez Zencebari) ile  röportaj görüntüleriden oluşuyor.

Videonun başlığı: "Yemen'de Husilere karşı gerçekleştirilen operasyonlar hakkında röportaj"

Muhabir: Şeyh bize mücahidler ile husiler arasında devam eden savaştaki gelişmeleri anlatır mısın?

Zencebari özetle şunları şöylüyor: Son zamanlarda mücahidler ile Husiler arasında Radaa kentinde çatışmalar devam ediyor.
 

Mücahidler bir çok operasyon gerçekleştirdiler. Bu operasyonlardan bir tanesinde mücahidler kente üç yerden saldırıp kentin merkezini Husilerden alıdılar. Husiler kentin diğer taraflarına kaçmak zorunda kaldılar.

Bir diğer operasyonda Mesamih bölgesinde polis karakoluna canlı bomba eylemi gerçekleştirdik ve içerdekilerin tamamına yakını öldü.

Seyletil Cerrah olarak adlandırılan bölgede 4 mücahidimiz operasyon düzenledi. Husilere ait içerisinde askeri mühimmat, silah ve gıda maddeleri bulunan bir binaya saldırdılar. Bina içerisindeki tüm Husiler öldürüldü. 4 kardeşimizden 3'ü şehid oldu bir tanesi Allah'ın izniyle geri döndü.

Bunlar en son gerçekleşen operasyonlardı....

Ayrıcı Husilerin kullandığı bir çok yola bomba döşüyoruz ve Husilere yardım getiren araçları havaya uçuruyoruz. Böylelikle yardımları engelliyoruz.

Bize ulaşan son haberde Husiler Hubze köyünde ilerlemeye çalıştılar. Allah'ın izniyle köyde yaşayan kabile fertleri mücahidlerle beraber bu ilerlemenin önüne geçtiler. 30 tane Husi cehenneme gitti. Çok miktarda ganimet ele geçirdik.

Muhabir: Gerçekten Abdullah en Nefisi'nin söyledikleri bölgede uygulanıyormu? (Husiler ile Amerika anlaşmasını kastediyor)

Zencebari: Bu anlaşmanın özellikle son operasyonlarda uygulandığına şahit olduk. Radaa kentinde kardeşlerimiz hücuma geçtiğinde Husiler şehirin kenarlarına çekildiler ve ABD insansız hava araçları kardeşlerimizi bombaladılar. Bu bombardımanda 5 kardeşimiz şehid oldu. Aynı günün gecesinde düzenlenen 2. bombardımanda ise 3 kardeşimiz şehid oldu. 

Biz Husiler ile Amerika arasında böyle bir ittifak olduğundan artık eminiz. Bölge halkı da bu ittifaka şahid oldu. 

Muhabir: Bu savaşta kabilelerin duruşu nedir?

Zencebari: Bir çok Sünni kabile Husilere karşı bizim yanımızda yer alıyorlar. Biz Sünni kabilelerin hepsini Rafizi Husilere karşı savaşmaya davet ettik. Bir çoğu bu davetimize uydu. Sünni kabileler de çok iyi biliyorlar ki Amerika ve Husiler bizim ortak düşmanlarımız.

 Amerika ve Husiler anlaştı. ABD ile İran bir kez daha aynı safta.

ıncanews

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT