1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. El-Hule Katliamının Tanıkları, Dehşeti Anlattı
El-Hule Katliamının Tanıkları, Dehşeti Anlattı

El-Hule Katliamının Tanıkları, Dehşeti Anlattı

Hule’de Beşşar Esed yönetimine bağlı ordu birliklerinin yaptığı katliamı kameralara anlatan tanıklar, yürekleri sızlattı.

28 Mayıs 2012 Pazartesi 13:25A+A-

Suriye'nin Humus kentine bağlı Hule semtinde yaşanan katliamdan yaralı olarak kurtulan, ancak güvenlik gerekçesiyle kimliğini açıklamak istemeyen bir kadın, Esed yönetimine bağlı askerlerin evlerini bastığını, kadın ve çocukları odalara sıkıştırarak üzerlerine ateş açtığını öne sürdü.

Olayda babası ve kardeşini kaybettiğini belirten kadın, Özgür Suriye Ordusu güçlerinin Esed yönetimine bağlı askerlerle çatışmaya girmesinin ardından muhalifler tarafından kurtarıldıklarını söyledi.

AA’nın geçtiği görüntülerde başka bir kadın da evlerinde kocası dâhil 12 kişinin öldürüldüğünü, askerlerin yanı sıra Hule'ye beyaz renkli araçlarla giren Şebbiha milislerinin saldırılara katıldığını belirtti.

Aynı kadın, saklayarak katliamdan kurtardığı bir çocuğu kameralara gösterdi.

Katliamdan yaralı olarak kurtulan başka bir kadın da kocası evde olmadığı sırada Şebbiha milislerinin saldırdığını, dövülerek evlerine getirilen başka sivillerle birlikte üzerlerine ateş açıldığını söyledi. 

Ölü taklidi yaparak katliamdan kurtulduğunu anlatan kadın, 3 erkek ve 1 kız çocuğunun katledildiğini ifade etti.

9 yaşındaki Ali Seyyid de evlerine önce tanktan ateş açıldığını, daha sonra kapılarının kırılarak babası ve kardeşinin öldürüldüğünü belirtti. 

Bu arada, Türklerin de yaşadığı Humus'un Hule semtindeki katliamdan kurtulan yaralılar, hastaneye dönüştürülen Merkez Camisi'nde yetersiz sağlık koşullarında tedavi edilmeye çalışılıyor.

Suriye Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Cihad Makdisi ise katliamda hükümet güçlerinin herhangi bir sorumluluğu olmadığını belirterek, saldırıyı muhaliflerin gerçekleştirdiğini iddia etmişti.

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum