1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. El Halil'de Siyonist Askerlere Araçlı Saldırı (VİDEO)
El Halil'de Siyonist Askerlere Araçlı Saldırı (VİDEO)

El Halil'de Siyonist Askerlere Araçlı Saldırı (VİDEO)

Kudüs’teki eylemin ardından el-Halil’de gerçekleşen kamyon eyleminde 3 İsrail askeri ezildi!

06 Kasım 2014 Perşembe 11:53A+A-

HAKSÖZ-HABER

Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya yönelik Siyonist saldırganlık Filistin’de öfkeyi büyüttü.

Batı Şeria’nın el-Halil kentinde aracını kontrol noktasında bekleyen İsrail askerlerinin üzerine süren Filistinli şoför 1’i ağır 3 Siyonist askerin yaralanmasına yol açtı. İsrail polisi eylemcinin saldırı sonrasında kaçtığını bildirdi. Ancak daha sonra Beyt Avva'da oturduğu belirtilen araç sürücüsü Hammam Mesalma'nın işgalcilerin operasyonunda yakalanarak tutuklandığı öğrenildi.

Bu eylem Kudüs’teki benzer bir eylemin hemen ardından gerçekleşti. Kudüs’te yine Filistinli bir araç sürücüsünün arabasını Siyonistlerin üzerine sürmesi neticesinde 1 İsrailli ölürken, 14 kişi de yaralanmıştı. İsrail polisi Filistinli araç sürücüsünü eylem alanında şehit etmişti.  

Yerel kaynakların bildirdiğine göre olay şöyle gelişti: Dün gece El-Halil şehrinin kuzeyinde bulunan El-Arub Mülteci Kampı yakınlarında çıkan şiddetli çatışmalarda işgal askerleri göstericilere plastik mermi, göz yaşartıcı bomba ve ses bombası yağdırıp etrafta aramalar yaparken, bir grup asker ana caddede gençleri kovalamaya çalışıyordu. Tam o sırada sokaktan caddeye hızla giren bir yük taşıma aracı askerlerin üzerine yürüdü.  Feda eyleminde biri ağır üç Siyonist asker yaralanırken, araç olay yerinden hızla uzaklaştı.

Haberi veren Siyonist gazetelerle televizyon kanalları, araçlı saldırıda biri ağır üç askerin yaralandığını belirterek, işgal askerlerinin aracı bulmak amacıyla bölgede çalışmalar yaptığını ifade etti.

Dün Kudüs’te Siyonist polislere İbrahim El-Akkari tarafından yapılan istişhad eyleminde biri subay iki Siyonist polis ve üçü ağır 14 kişi yaralanmıştı. Yaralıların çoğunluğunu yine Sınır Muhafızları oluşturuyor. Eylemi yapan El-Akkari ise polislerin açtığı ateş sonucu şehit oldu.

HABERE YORUM KAT