1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. El-Fevvar Mülteci Kampı'nda UNRWA’ya Protesto
El-Fevvar Mülteci Kampı'nda UNRWA’ya Protesto

El-Fevvar Mülteci Kampı'nda UNRWA’ya Protesto

Birleşmiş Milletler'e bağlı örgütün taleplere kulak tıkaması üzerine El-Fevvar mülteci kampı sakinleri UNRWA'yı protesto için ayaklandı.

02 Şubat 2014 Pazar 19:44A+A-

El-Halil kentinin güneyindeki El-Fevvar Mülteci Kampı'nda Filistinli onlarca genç Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA)'yı protesto ederek kampın ana giriş kapısını otomobil lastikleri yakarak kapattı.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin görgü tanıklarından edindiği bilgiye göre, öfkeli vatandaşlar bugün (2 Şubat Pazar) sabah erken saatlerden itibaren Bi'r Es-Seb'a Caddesi ve Dura girişine paralel yolu trafiğe kapatarak otomobil lastikleri yaktı ve yola büyük taşlar yerleştirdi.

Göstericilerin eylemi UNRWA'nın 60 gündür hizmetlerin azaltılmaması isteğini ve örgüt çalışanlarının taleplerini görmezden gelmesini protesto amacıyla gerçekleştirdiği ifade edildi. Eyleme katılan gençler, Filistin mülteci kamplarındaki kötü koşulların iyileştirilmesi için acil müdahale çağrısında bulunan sloganlar attı.

Gözlemciler, UNRWA'nın mültecilere verdiği hizmetleri azaltmasının ardında siyasi karar olduğunu ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin mültecilerin dönüş hakkını tasfiye planını desteklediğini söylüyor.

Suriye ve Lübnan'daki Filistin mülteci kampları saldırılara maruz kalırken Batı Yaka'daki kamplarda da zaman zaman Filistin Yönetimi'ne bağlı güvenlik birimleriyle kamp sakinleri arasında çatışmalar yaşanıyor.

FEM

HABERE YORUM KAT