1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. El-Beyda Katliamı Bugün de Devam Etti
El-Beyda Katliamı Bugün de Devam Etti

El-Beyda Katliamı Bugün de Devam Etti

Esed güçlerinin Banyas'ın el-Beyda köyüne saldırıları devam ediyor. Baskınlarda 29 kişi daha katledildi.

03 Mayıs 2013 Cuma 13:08A+A-

Banyas'a bağlı el-Beyda köyünde 150 kişinin katledildiği bildirildi. Katledilenler arasında Çeçen, Libyalı ve Mısırlı mücahidlerin de bulunduğu iddia edildi. Katledilenler arasında başları kesilen cesetler de görülüyor.

Suriye'de Esed güçlerinin, Tartus'un Banyas ilçesine bağlı El-Beyda köyüne yönelik saldırılarının devam ettiği bildirildi. Köye yönelik yapılan operasyonlarda bugün en az 29 kişinin katledildiği, öldürülenler arasında 5 çocuk bulunduğu ve ölü sayısının artmasından endişe edildiği belirtildi.  

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), Esed'e bağlı güçlerin, havadan ve karadan bombaladığı köye girerek, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu en az 29 kişiyi öldürdüğünü aktardı.

Köyden kaçmayı başaran görgü tanıklarının ifadelerini aktaran SNHR, rejime bağlı birliklerin ateşli ve kesici silahlarla katlettiği bazı köylülerin cesetlerini de yaktığını dile getirdi. 

Yerel kaynaklar, Nusayri nüfusun yoğunlukta olduğu bölgedeki Sünni El-Beyda köyüne müdahale eden Şebbiha milislerinden 2 kişinin 2 gün önce öldürülmesinin ardından, Esed güçlerinin köye toplu şekilde saldırılar başlattığını iddia etti.

Dehşet Görüntüleri

Öte yandan Esed yönetimine bağlı Suriye Devlet Televizyonu ile Sama TV, köyde "terörle mücadele operasyonu" düzenlendiğini duyurdu. Her iki TV kanalı da sokak ortasında infaz edilmiş muhaliflerin cesetlerinin ve köye müdahale eden Esed güçlerinin görüntülerini yayınladı. 

El-Beyda'dan kaçmayı başaran görgü tanıklarının da cep telefonlarıyla kaydettikleri görüntülerde, içlerinde çocukların da yer aldığı 16 sivilin üzerlerine açılan ateş sonucu katledildiği gözlemleniyor. 

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) yaptığı açıklamada, dün başlayan saldırılarda Esed'e bağlı çetelerin, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 150 kişiyi öldürdüğünü iddia ederek, "Suriye'de güvenliğin sağlanması için Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin acil müdahale etmesi gerekiyor. İşlenen katliamların soruşturulması için olayın Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne havale edilmesi gerekli" ifadelerini kullanmıştı. 

Bülent Şahin Erdeğer / AA

(+18)

HABERE YORUM KAT

2 Yorum