1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. El Arabiya’dan Esed’le İlgili Çarpıcı İddia
El Arabiya’dan Esed’le İlgili Çarpıcı İddia

El Arabiya’dan Esed’le İlgili Çarpıcı İddia

50 kişinin öldüğü Şam'daki patlama Esed'in onayı ile istihbarat gerçekleştirdi.

01 Ekim 2012 Pazartesi 00:01A+A-

Suriye tarafından düşürülen Türkiye jetiyle ilgili ilginç bir iddia ortaya atan El Arabiya televizyonu, Suriye'de olaylarla ilgili yayınladığı belgelere bir yenisini daha ekledi.

El Arabiya, Suriye'deki durum ile ilgili hazırladığı ve gizli belgeleri yayınladığı programın ikinci bölümünde 10 Mayıs 2012 tarihinde Şam'ın Kazaz bölgesinde meydana gelen patlamaların bizzat Suriye Devlet Başkanının emri ile yapıldığının yer aldığı belgeleri yayınladı.

Kazaz'da 2 araca yerleştirilen bir tondan fazla patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu çoğu çocuk olmak üzere onlarca masum sivil yaşamanı yitirmişti.

El Arabiya'ın yayınladığı ve üzerinde "Çok gizli" ibarenin bulunduğu belge patlamadan 2 gün önce 8 Mayıs tarihini taşıdığı dikkat çekiyor.

Hedef Uluslararası Kamuoyunu Kazanmak

Esed'e bağlı Özel Kuvvetler Başkanı Saliş Sakır Mennun'a yönelik gönderilen 291 numaralı belgede, Ortak yönetim (Rusya, İran ve Suriye) ve Devlet Başkanı Beşşar Esed'in emri ile uluslararası kamuoyunun Suriye'de terör grupları olduğuna dair inandırmanın gerekliliği anlatılıyor.

Aynı belgede Suriye devlet başkanının emri ile Şam'da 235 numaralı Filistin İstihbarat Merkezi ile 216 Devriye merkezinin yüksek rütbeli askerlerin terk etmesi isteniyor. Belgede ayrıca bir tonluk patlayıcı ile bir aracın hazırlanması talimatı veriliyor. Üçüncü maddede ise bölgenin televizyon muhabirlerinden arındırılması ve yayına geç izin verilmesi talep ediliyor.

Patlamanın meydana geleceği merkezlerin önüne güvenlik mensupları yerleştirilmesi istenirken patlamanın gerçekleştirilmesi emri veriliyor.

10 Mayıs tarihin'de başkent Şam'ın Kazzaz bölgesinde 2 araca yerleştirilen bir tonluk patlayıcıların infilak ettirilmesi sonucu 50 kişi ölmüş çok sayıda kişi yaralanmıştı. Patlama sonrasında Esed yönetimi yaptığı açıklamada patlamadan El Kaide'yi sorumlu tutmuştu.

El Arabiya, “gizli” belgeler yayınladığı programın ilk bölümünde, Suriye tarafından düşürülen Türk jetinin pilotlarına önce canlı ulaşıldığı ve Esed yönetimince yapılan sorgunun ardından infaz edilerek denizin dibine yerleştirildiği iddia edilmişti. (CİHAN)

Al Arabiya Belgeleri Açıkladı: 2 Pilot İnfaz Edildi

HABERE YORUM KAT