1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Ekrem İmamoğlu: Zinhar Kamusal Alana Dini Sokmam!
Ekrem İmamoğlu: Zinhar Kamusal Alana Dini Sokmam!

Ekrem İmamoğlu: Zinhar Kamusal Alana Dini Sokmam!

CHP’nin dindar ve muhafazakar kesimin oylarını devşirmek için kullandığı ılımlı söylemler seçim sonrası etkisini yitirmeye başladı.

10 Temmuz 2019 Çarşamba 01:01A+A-

HAKSÖZ HABER

Hiçbir fikri, teorik açılım ya da tez ortaya koymadan adeta "düğün evinin defçisi, ölü evinin yasçısı" profili, çok yönlü propaganda çabası ve iktidarın yanlışlıkları neticesinde seçimi kazanan CHP’li İstanbul Belediye Başkanı, “ılımlı” duruşunu bir kenara bıraktığının sinyallerini vermeye başladı.

Laik-Kemalist zorbalığın teorik ifadesi olan “kamusal alan” saçmalığına Ekrem İmamoğlu da iman ettiğini ilan ederek bu alana dini zinhar sokmayacağını beyan etti.

Peki,dindarların hoşuna giden görüntüler mi? Şimdilik onlar kamusal alanla ilintisiz “uğur getirici” hamleler. Etkilerini önümüzdeki seçime kadar göstereceği tahmin edilen bu ayak oyunlarının “kamusal alanda” yarattığı tahribatın restorasyonu da bilahare yapılacaktır zannediyoruz. Siz de biraz daha dişinizi sıkın ey laik, Kemalist, ulusalcı yurttaşlar!

*

Habertürk’ten Oray Eğin’in İBB’nin CHP’li Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile gerçekleştirdiği röportajdan bir bölüm:

“Makam odasında göreve dua okuyarak başlamasına yönelik eleştirileri tolerans konusunda son 15 yılda pek de yol almamamıza bağlıyor. Kutuplaşmanın bu kadar artmasından o da şikayetçi; bir zamanlar muhafazakar kesimin verdiği keskin tepkilerin bir benzerinin şimdi kendi mahallesinden geldiğinden yakınıyor. 'İmam her yere gelir,' diyor. 'Buna bir işe başlamanın uğuru olarak bakmak gerek.' Gerçekçi bir laiklik anlayışını yansıtmadığını ekliyor bu eleştirilerin. Amerikan başkan yardımcısı Mike Pence’in Beyaz Saray’da kabine üyelerine İncil dersi verdiğini söylüyorum. 'Bilmiyorum onu ama ben kamusal alana zaten din sokmam' diyor açıkça. 'Adam çok içiyor diye bir yere gelemiyor şimdi, halbuki o onun özel alanı. Biz yeteneğine bakalım.'"

HABERE YORUM KAT

18 Yorum