1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Ekrem İmamoğlu: “Sözcülük makamını kaldırdım”
Ekrem İmamoğlu: “Sözcülük makamını kaldırdım”

Ekrem İmamoğlu: “Sözcülük makamını kaldırdım”

Murat Ongun’un İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcülüğü görevi, sözcünün keyfe keder söylemleri ile gelen haklı eleştirilerden dolayı değil siyasi rakiplerin dezenformasyonundan dolayı sona ermiş!

18 Mayıs 2022 Çarşamba 16:36A+A-

HAKSÖZ HABER

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Florya'da gazetecilerin sorularını yanıtladığı konuşmasında Murat Ongun'un yürüttüğü İBB Sözcülüğü makamını “kaldırdığını” açıkladı.

İmamoğlu yaptığı açıklamada, “Ama şu an gördüğüm ortamda sözcülük makamının bir takım verdiği sonuçlardan dolayı ve toplumun da buna gösterdiği refleksten ve bazen de ne yazık ki siyasi rakiplerimizin de bu alanda bir dezenformasyon oluşturma çabasından dolayı ben sözcülük makamını kaldırdım.” ifadelerini kullandı.

 

Ekrem İmamoğlu'nun İBB sözcülüğü hakkındaki yorumu:

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanı Murat Ongun, söylem ve eylemleri ile tepkileri çeken bir isimdi. İBB Sözcülüğü makamından yaptığı açıklamalarda topluma ‘trol’ diyen, İstanbul’da kar yağışı nedeniyle acil durum ilan edileceği bildirilmişken yaptığı lüks tatillerle adından söz ettiren ve son olarak hakkındaki usulsüz şahsi harcamalarla gündem olan Ongun’un ‘sözcülük görevine’ son verildi.

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü Kontrolörleri, Murat Ongun ve eşi Gözdem Ongun'un harcama trafiğini belgelemişti. Elde edilen bilgilere göre Ongun çifti son 5 yılda 1 milyon 227 bin 428 lira gelir elde etmiş ancak bu gelirden çok daha fazlasını harcamıştı.

Yeni Şafak gazetesinin haberine göre Ongun, mal bildiriminde; Beylikdüzü'nde 3 milyon TL değerindeki bir adet konutu ve eşi tarafından alınan 300 bin lira değerinde otomobili olduğunu beyan etti. Ancak Ongun ve eşinin banka hesaplarında yapılan incelemede 1,5 yıl içerisinde 'Ulus Lotus Evleri Sitesi A8 D2 taksiti ve aidat' adı altında 415 bin lira EFT yapıldığı belirlendi. Ongun'un bildiriminde bu evle ilgili bir bilgi yer almıyordu. Ayrıca yapılan piyasa araştırmasında Ongun ailesinin taksitini ödeyip beyanda bulunmadığı evin piyasa değerinin 25 milyon TL civarında olduğu görülmüştü. Konuya ilişkin hiçbir açıklama yapılmazken, İBB sözcülüğü görevinden Ekrem İmamoğlu tarafından alınan Ongun’un, danışmanlık yapmaya devam edeceği belirtildi.  

24 Ocak 2022'de ‘kar esareti’ altındaki İstanbulluları 'trollükle' suçlayan Murat Ongun'un o sırada İsviçre'nin en ünlü kayak merkezi Courchevel'de tatilde olduğu ortaya çıkmıştı. Ongun'un bir haftalık lüks tatilin masraflarını nasıl karşıladığı merak edilmiş, Ongun, ‘Yurt dışında yaptığı tatilin Uludağ'daki tatilden daha ucuz olduğunu’ savunmuştu.

Ongun daha önce de İstanbul'daki otobüslerdeki kalabalıkları kendilerine yönelik bir operasyon olarak adlandırmış, gelen tepkileri "200-300 kişinin görüşü" olarak hafife almıştı.

İmamoğlu, Murat Ongun’un yürüttüğü İBB Sözcülüğü biriminin kaldırıldığını doğrulayarak "Sözcülük makamını kaldırdım" dedi. İmamoğlu, Ongun hakkındaki soruya, "Murat Ongun benim yol arkadaşımdır. Başka görevleri vardır. Yine benim kararımla sözcülük makamını uygun görmüştüm. Siyasi rakiplerin de dezenformasyon çabasından dolayı sözcülük makamını kaldırdım. Ongun görevlerine devam ediyor" yanıtını verdi.

HABERE YORUM KAT

3 Yorum