1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Ekmekleri Çadırlarına Götürmeden Yediler
Ekmekleri Çadırlarına Götürmeden Yediler

Ekmekleri Çadırlarına Götürmeden Yediler

Türkiye sınırına yakın bölgede derme çatma çadırlarda yaşamını sürdüren Suriyelilere yardımlar sürüyor.

25 Ocak 2013 Cuma 10:32A+A-

''Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye'' kampanyası kapsamında Türkiye sınırına yakın bölgede derme çatma çadırlarda yaşamını sürdüren Suriyelilere yardımlar sürüyor.

Anadolu Ajansı ekibi, Atme Kasabası yakınlarında kendi imkanlarıyla kurdukları çadırlarda kalan Suriyelilere yapılan yardım çalışmalarını görüntüledi.

Türkiye-Suriye sınırında zeytin ağaçları altında kurdukları çadırlarda hem zorlu kış şartlarıyla mücadele eden, hem de gıda sıkıntısı çeken Suriyelilere Kızılay ekipleri, yardım elini uzatmaya devam ediyor. Türk Kızılayı ekipleri, Suriye'nin Atme kasabası yakınında kendi imkanlarıyla kurdukları çadırlarda kalan Suriyelilere ulaştırılmak üzere, Reyhanlı ilçesine bağlı Bükülmez köyü sınırından 25 ton un, 2 bin çizme, 13 bin şişe su ve 17 bin kişilik kumanya paketinden oluşan gıda yardımı yaptı.

Bükülmez sınırından, Suriyeliler tarafından kamyonet ve otomobillerle alınan yardımların daha sonra çadırda kalanlara dağıtıldığı görüldü.

Kızılay'ın gıda, çizme, battaniye, ilaç ve un yardımlarının süreceği öğrenildi. 

kis-geldi-suriye-icin-bir-ekmek-yardim-syria02.jpg

-Ekmeği Çadıra Götürmeden Tükettiler-

Yaklaşık 17 bin Suriyelinin kaldığı Atme yakınlarındaki çadır kampında kadın ve çocukların çoğunlukta olması dikkati çekiyor.

Getirilen yardım malzemelerinden özellikle ekmeğe daha fazla ilgi gösterdikleri gözlenen Suriyelilerden bazılarının aldıkları ekmekleri, çadırların olduğu bölgeye bile götürmeden, oldukları yerde tüketmeye çalışmaları, adeta açlığı ve sefaleti resmetti.

kis-geldi-suriye-icin-bir-ekmek-yardim-syria04.jpg

-Yardım Almaya ''Terlikle'' Koştular-

Çocukların genellikle terliklerle gezdikleri göze çarparken, çoğu Suriyelinin giydiği kıyafetlerin de yırtık olduğu görüldü.

Yardım almaya terlikle koşan Suriyeli çocuklar Türkiye hükümetine ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti. Zorlu kış şartlarıyla mücadele veren Suriyeliler, kendilerine yapılan yardımlar karşısında Türkiye'ye minnettar olduklarını ifade etti. AA

kis-geldi-suriye-icin-bir-ekmek-yardim-syria01.jpg

kis-geldi-suriye-icin-bir-ekmek-yardim-syria03.jpg

HABERE YORUM KAT