1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Ekin Yayınları’ndan Yeni Bir Kitap: “Bilgiden Bilince”
Ekin Yayınları’ndan Yeni Bir Kitap: “Bilgiden Bilince”

Ekin Yayınları’ndan Yeni Bir Kitap: “Bilgiden Bilince”

Araştırmacı-Yazar Ramazan Yazçiçek'in uzun bir süre ve yoğun emekle hazırladığı "Bilgiden Bilince" adlı çalışması Ekin Yayınları tarafından yayımlandı.

09 Temmuz 2019 Salı 11:44A+A-

"Hakikatin Peşinde", "Kayıp Halka", "Bunalım Çağı ve Müslümanlar" isimli 3 ana bölümden oluşan kitap, yazarın Ekin Yayınları tarafından yayımlan 4. kitabı. Ekin Yayınları daha önce yazarın "Anonim Din Arayışı ve Dinsel Çoğulculuk", "Milli Din Arayışı ve Türk Müslümanlığı" ile "Haset" adlı kitaplarını da yayımlamıştı.

BİLGİDEN BİLİNCEonkapak.png

Ramazan YAZÇİÇEK

Nefes nefese yaşadığımız olaylar, her gün her ân değişen gündemler, can yakıcı şâhidlikler dahi maalesef yarın olmadan unutulmakta, yerini farklı popüler gündemlere bırakmaktadır. Dua eder ve umarız ki, her değişip dönüşen olay yeni güne Fecr-i sâdık’la uyansın. Ancak bir Müslüman için değişmeyen aslî gündem vardır, o da, Rabbimize karşı olan kulluğumuzdur. Nitekim kulluk bilincimizi canlı tutar ve duyarlılığımızı gevşetmezsek, o takdirde değişen gündemleri de doğru okuyup değerlendirebiliriz. Ancak olup biteni bir bilinç üzere okumazsak, bir müddet sonra biz de akıntıya kapılır, medyanın kirli bilgisinin zebunu oluruz. Artık Allah’ın bak dediği yerden bakmanın yerini, Allah’ın razı olmayacağı yönelimler, yer yer İslâm’la makyajlanmış ideolojiler alır. Bakışımıza renk vermesi gereken aslî unsur, İslâm dışı farklı kanaatlerle yer değiştirir. Saf zihinler değişip dönüşür, ifsâd olur… Öyle bir hal alır ki, hak sözü söyleyenler kınanır, kınanması gerekenler ise öykünmeci bir zilletle Müslümanlarla istihza eder. Zaman olur, “Körler memleketinde görmenin bir hastalık sayıldığı” garipliğini ve dahası mağduriyetini yaşarsınız. Tıpkı Kur'ân kıssalarında haberi verilen nice yaşanmışlıklar gibi.

Bilgiden Bilince, içinde bulunduğumuz sı
kıntıları giderecek aslî dinamikleri bilinç zemininde paylaşmayı amaçlayan, fikrîyat gayretinin mütevâzı hasılasıdır.

BİLGİDEN BİLİNCE

Ramazan Yazçiçek

Basım: Temmuz 2019

Isbn: 978-605-5146-85-6

424 sayfa / 13,5x21 cm / Sert Kapak / İplik Dikiş

Fiyat: 55 TL

Ekin Yayınları

02125241028

[email protected]

twitter/ekinkitap

facebook/ekinkitap

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum