1. HABERLER

  2. HABER

  3. Eğitim-Sen ve KESK'te KCK Araması
Eğitim-Sen ve KESKte KCK Araması

Eğitim-Sen ve KESK'te KCK Araması

KCK soruşturması kapsamında KESK ve Eğitim Sen'de polis arama yapıyor. KESK Genel Başkanı Özgen gözaltında.

25 Haziran 2012 Pazartesi 10:20A+A-

Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin talimatıyla KESK ve bağlı sendikaların çok sayıda yöneticisi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.

KCK'ya yönelik olduğu bildirilen soruşturma kapsamında Ankara, Eskişehir, Aydın, Hakkari, Adana ve İzmir'in de arasında bulunduğu değişik illerdeki 11 adreste arama yapılıyor.

Şüphelilerin ikametleri ile görev yaptıkları sendikalardaki odalarında aramalar sürüyor. Arama yapılan yerler arasında KESK Genel Merkezi ile Eğitim Sen Genel Merkezi de yer alıyor. Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü polislerinin, sabah 06.00 sıralarında Eğitim Sen Genel Merkezi'ne giderek, arama yapmaya başladığı kaydedildi.

Hakkında gözaltı kararı çıkartılanlar arasında KESK Genel Başkanı Lami Özgen'in de bulunduğu belirtildi.

KESK yetkilileri, soruşturma kapsamında konfederasyon ve Eğitim Sen'in yanı sıra SES, BES, Tüm Bel-Sen ve Birleşik Taşımacılık Sendikası'nın (BTS) bir kısmı eski 58 yetkilisi hakkında gözaltı kararı çıkartıldığını bildirdi.

ÖZGEN DİYARBAKIR'DA GÖZALTINA ALINDI

KCK Soruşturması kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan KESK Genel Başkanı Lami Özgen ve Eğitim Sen Diyarbakır Şube Başkanı Kasım Birtek'in de aralarında bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla hakkında gözaltı kararı bulunan Özgen, Bitlis'in Tatvan ilçesine gitmekte iken, Silvan ilçesi girişinde gözaltına alındı.

Özgen'in alınan sağlık raporunun ardından Diyarbakır'a gönderileceği belirtildi.

Öte yandan, Eğitim-Sen Diyarbakır Şubesi'nde Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri saat 05.30'da arama yaptı. Yaklaşık 1 saat süren aramaların ardından Şube Başkanı Kasım Birtek'in de aralarında bulunduğu 4 Eğitim Sen üyesi gözaltına alındı.

Ayrıca, Tüm Bel-Sen üyesi olan ve aynı zamanda KESK Meclis üyesi Ayten Tekeş'in de sabaha karşı evinde yapılan arama sonucunda gözaltına alındığı bildirildi.

İZMİR'DE İKİ GÖZALTI

Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin talimatıyla KESK ve bağlı sendikaların çok sayıda yöneticisi hakkındaki gözaltı kararı sonrasında İzmir'de 2 kişi gözaltına alındı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, KCK'ya yönelik soruşturma kapsamında Ahmet Koçyiğit ile Abdulkadir Baydur'u gözaltına aldı.

Evlerinde arama yapılan zanlıların, emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara'ya gönderileceği bildirildi.

 

HABERE YORUM KAT