1. HABERLER

  2. HABER

  3. Egemen Bağış’tan Yargıya N.Ç. Tepkisi
Egemen Bağış’tan Yargıya N.Ç. Tepkisi

Egemen Bağış’tan Yargıya N.Ç. Tepkisi

Egemen Bağış, N.Ç.'ye tecavüz davası ile ilgili “statükonun sağlam bekçisi” yargıya tepki gösterdi.

03 Kasım 2011 Perşembe 15:59A+A-

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Statükonun en sağlam bekçisi olan yargının durumu ancak son tecavüz kararıyla fark edildi" dedi.

Bağış, "N.Ç’ye tecavüz" davasına ilişkin Yargıtay’ın verdiği karar hakkındaki görüşlerini sorması üzerine, yargı ve mevzuattaki sorunların bu tür neticeleri doğurduğunu kaydetti.

YARGIYI KALE İLAN ETMİŞLERDİ

"Yıllardır biz AB standardında hukuk - yargı derken statükonun bekçileri yargıyı kale ilan etmişlerdi. Dokundurtmayız diyordu" diye konuşan Bağış, yargının ve mevzuattaki çelişkilerin ilk kez olmadığını belirtti. Bağış şunları söyledi:

DAHA TEMİZLEYEMEDİK

"Statükonun en sağlam bekçisi olan yargının durumu ancak son tecavüz kararıyla fark edildi. Belki bazı kesimlerce ilk kez fark edildi. Aynı çarpık mevzuatla yıllarca ekonomik reformlar baltalandı. Vuruşa vuruşa çekilenler yasaların labirentinde yüzlerce bubi tuzağı bıraktılar. Daha temizleyemedik. Reform çabalarımızı mecliste engelleyen muhalefet bu süreçteki payını unutmamalıdır. Medya ve sosyal medyada bu haksız ve adaletsiz kararı hükümetimize mal etmeye çalışanları da kınıyorum. Yargıda, mevzuatta sorun vardır ve bu bazılarının zannettiği gibi ilk kez olmuyor. Lamı cimi yoktur. Çözüm, AB standardında hukuktur."

Asker-sivil bürokratların aralarında bulunduğu 32 kişi 13 yaşındaki N.Ç.'ye tecavüz etmiş; Yargıtay, 'rızasıyla birlikte oldu' diyen mahkeme kararını onamıştı.

HABERE YORUM KAT