1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ege Üniversitesi'nde Sol - Ülkücü Kavgası: 1 Ölü
Ege Üniversitesi'nde Sol - Ülkücü Kavgası: 1 Ölü

Ege Üniversitesi'nde Sol - Ülkücü Kavgası: 1 Ölü

Ege Üniversitesi'nde iki grup arasında çıkan kavgada Ülkü Ocakları sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu adlı öğrenci öldü, bir öğrenci yaralandı.

21 Şubat 2015 Cumartesi 01:11A+A-

İzmir'de Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi önünde toplanan öğrenci grupları arasında henüz belirlenemeyen nedenle kavga çıktı. Kavgada bıçakla yaralanan Fırat Yılmaz Çakıroğlu hayatını kaybetti. Bıçakla yaralanan diğer öğrenci Nurullah Semo'nun hayati tehlikesi sürüyor. 

Çakıroğlu'nun hayatını kaybettiği haberini alan bir grup, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin önüne geldi. 

Edebiyat Fakültesi önünde karşıt görüşlü öğrenci grupları arasında akşam saatlerinde çıkan taşlı, sopalı, bıçaklı kavgada, öğrenciler Fırat Yılmaz Çakıroğlu ile Nurullah Semo bıçaklanarak yaralanmış, ambulansla Ege Üniversitesi Tıp Fakültesine kaldırılmıştı.

Bazı öğrenciler ifadelerine başvurulmak üzere karakola götürüldü. Polis üniversite içindeki güvenlik kameralarının kayıtlarına da kavganın nasıl meydana geldiğini belirlemek üzere el koydu. Üniversite içinde ve yurtların önünde polisin güvenlik önlemi devam ediyor.

Hayatını kaybeden Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun bir yıldan beri Ülkü Ocakları'nın Ege Üniversitesi sorumlusu olduğu öğrenildi. 

TBMM'de de konuşuldu

Çakıroğlu'nun ölümü, TBMM Genel Kurulu'nda gündeme geldi. Genel Kurul'da söz alan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, 'PKK'nın üniversite yapılanması' hakkında defalarca uyarıda bulunduğunu, rektörlüğü ve emniyeti teşkilatını aradığını belirtti.

Vural "Bu değerli kardeşim beni birkaç kere aradı. Dün çıkan bir gerginlik ve bu gerginlikten sonra bugün sınava girecekler, polise söylüyorlar "Tedbir alınız" diye ama maalesef sınava girerken polis yok, saldırıya uğruyorlar ve bıçaklanarak ölüyor. Sayın Başkanım, yani 45 dakika ambulans gelmiyor, kan kaybından ölüyor. Aldığım bilgilere göre, inşallah öyle değildir ama, oradaki bir polis arabasıyla gönderilmesi talebi uygun görülmüyor. Bunun sorumlusu kim? Elinizi vicdanınıza koyunuz. İç güvenlikte buna alacağınız ne tedbir var?" diye konuştu. 

Gözleri dolan Vural, "Allah rahmet eylesin" dedikten sonra konuşmasını bitirdi ve MHP grubunun arka sırasına geçti. TBMM Başkanvekili Sadık Yakut da, "Biz de bu menfur olayı şiddetle kınıyoruz. Fırat Yılmaz Çakıroğlu'na Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum" dedi.

Kaynak: Al Jazeera

HABERE YORUM KAT

1 Yorum