1. HABERLER

  2. HABER

  3. Efkan Ala: Piyasada Dolarları Kim Topladı
Efkan Ala: Piyasada Dolarları Kim Topladı

Efkan Ala: Piyasada Dolarları Kim Topladı

İçişleri Bakanı Efkan Ala soruşturma krizi sonucu ekonominin zarar gördüğünü belirterek, "Operasyon öncesi dolarları kim aldı diye soruyorsam şüpheden değil, elimde belgeler olduğundan soruyorum" dedi.

29 Aralık 2013 Pazar 17:02A+A-

İçişleri Bakanı Efkan Ala, siyaseti hedef alan 17 Aralık Savcı operasyonun devlete maliyetinin 104 milyon dolar olduğunu söyledi. Bakan Ala, operasyondan önce piyasan dolar çekildiğini ve bunu kimlerin yaptığını belgeleriyle birlikte ortaya koyacaklarını açıkladı.

Bu nasıl bir ihanettir

TRT 1'de yayınlanan 'Enine Boyuna' programına konuk olan İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Yalanın maliyeti 104 milyar dolar oldu. Şimdi ben bir şey soruyorum, doları kim aldı? Bir şey söylüyorsam sadece şüpheyle değil. Bu tezgahın kazançlıları kimlerdir? Bu nasıl bir ihanettir. Nasıl bir yanlışlıktır. Tabi devlet ciddiyeti, bildiğinizi söylersiniz, sonra da bunu tevsik edersiniz. Sonra bunlar ortaya çıkacaktır. Kim bu bilgileri sızdırıyor, kim ne alıyor..." diye konuştu.

Efkan'ın konuşmasından satır başları:

Devlet size bir görev vermiş, suçu gördüğünüzde müdahale edin ve hukuki süreci başlatın. Neden aylarca bekliyorsunuz?

Bir memur bir suçu tespit ettiği halde neden üstüne gitmiyor, neden erteliyor, neden bekliyor, neyi organize etmeye çalışıyor.

Türkiye'deki yatırımların toplamı 40 miktar dolar. Çıkmış 100 miktar dolarlık yolsuzluktan bahsediyor. Bu nasıl bir hesap?

Tuzak kurarak siyaseti dizayn etmek istiyorlar. Kurulmak istenen bu tuzak öncesinde kim dolar satın aldı? Bunu açıklayacağız...

Olup bitenler bizi yolumuzdan alıkoyamayacak ama rahatsız eden şeyler.Türkiye bu badireyi de atlatacaktır. Dün hükümetin söylemini suç haline getirmek istiyorlardı bugün ise iş yapma kapasitesini.

Eskiden beri Türkiye'de bir siyasi partiler var bir de partisiz siyaset yapanlar...Halka hesap verenlere hesap vermeden herşeyi dizayn etmeye çalışanlar var.

Devlet içinde bir çete,bir ilimizdeki partileri emniyet müdürünü valiyi 6 ay boyunca dinliyor. Devlet bu cerahattan kurtulmalı.Devlet içerisindeki örgütlü çetelere karşı mücadelenin gereği neyse yapılacaktır.Neredeyse bir hükümet darbesine cesaret edilebiliyor.

Yüzlerce kriminal olay oluyor hangisine kim müdahale ediyor.Halka hesap vermeyen bütün yapılar antidemoktratiktir.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT