1. HABERLER

  2. HABER

  3. Edirne'deki Mültecilerin Bekleyişi Sürüyor
Edirne'deki Mültecilerin Bekleyişi Sürüyor

Edirne'deki Mültecilerin Bekleyişi Sürüyor

Avrupa'ya geçmek için Edirne'ye gelen mültecilerin Sarayiçi mevkisindeki bekleyişi sürüyor.

22 Eylül 2015 Salı 12:27A+A-

Geceyi Sarayiçi Kırkpınar Er Meydanı çevresinde geçiren mülteciler, etkili sağanak nedeniyle çadırlarda kalamadı. Mültecilerin bir bölümü çadırını kapalı tribüne taşırken bir bölümü de burada bekleyerek yağıştan korunmaya çalıştı.

Yunanistan’ın Kapılarını Açacağı Yönündeki Söylenti

Sosyal medyada paylaşılan asılsız söylentiler, mültecilerin Edirne'den diğer yaşadıkları kamplara ve kentlere dönme kararını zorlaştırıyor. Son günlerde yayılan Yunanistan'ın kapılarını açacağı yönündeki söylenti üzerine Suriyeliler bekleyişe devam edeceklerini bildirdi.

Yetkililer de uluslararası hukuk ve ikili anlaşmalar gereği Yunanistan ve Bulgaristan'ın talebi olmadan mültecilerin sınırdan gönderilemeyeceğini kaydetti.

Öte yandan birinci derece askerî yasak bölgede jandarma ekiplerince yakalanan İtalya uyruklu 3 gazeteci ile bir tercüman da işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

8 Gündür Bekliyorlar

Sosyal medyada 8 gün önce yayılan Almanya'nın çok sayıda mülteci alacağı söylentisi üzerine çeşitli illerden mülteciler, İstanbul'a gelmişti.

Mültecilerden bir bölümü yürüyerek Edirne'ye ulaşmış, diğer bölümü de kente araçlarla gitmek için Büyük İstanbul Otogarı'nda bekleyişe devam etmişti.

Büyük İstanbul Otogarı'nda bekleyen Suriyeliler, ikna çabaları sonucu dün otobüslerle yaşadıkları kamplara ve şehirlere gönderilmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT