1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Edirne’de öğretmenleri hedef alan dava ertelendi
Edirne’de öğretmenleri hedef alan dava ertelendi

Edirne’de öğretmenleri hedef alan dava ertelendi

Edirne Süleyman Demirel Fen Lisesi’nde öğretmenleri hedef gösteren sol yapıların saldırganlığı sürüyor.

01 Şubat 2021 Pazartesi 15:53A+A-

HAKSÖZ HABER

Edirne Süleyman Demirel Fen Lisesi’nde yaşandığı iddia edilen darp hadisesi sol tandanslı yayın organları ve Eğitim-İş sendikası tarafından cadı avına dönüştürülmüştü. Tamamen ideolojik zeminden beslenen içi boş iddialarla aynı dünya görüşüne sahip olmadıkları öğretmenleri hedef alan laik-sol kesimler, Milli Eğitim tarafından yürütülen soruşturmadan eli boş döndü.

Edirne Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen inceleme/soruşturma sonucunda ‘’İddia konusu sübuta ermediğinden, her hangi bir işlem tayinine yer olmadığı görüş ve kanaatine varılmıştır’’ denilerek zikredilen çevreler tarafından öne sürülen iddialar yalanlandı.

Olayın ikinci duruşmasına ise bugün Edirne 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Eğitim-Bir-Sen Edirne Şube Başkanı Erdinç Dalgıç’tan aldığımız bilgiye göre hâkiminin izinli olmasından dolayı karar bir sonraki duruşmaya 15 Mart tarihine ertelendi.

Erdinç Dalgıç bu süreçte ideolojik saiklerle hareket ederek yalan ve dezenformasyon üreten basın organları ve öğretmen sendikalarıyla hukuk yoluyla mücadele edeceklerini de belirtti.

Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz…

HABERE YORUM KAT