1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Ecel Yolu Kastillo!
Ecel Yolu Kastillo!

Ecel Yolu Kastillo!

Kastillo Yolu, havan mermileri ve füzelerle günde ortalama 900 kez vuruluyor. Halep’e girmek ya da Halep’ten çıkmak isteyenler araçlarıyla Kastillo Yolu’nu hızla geçmek istiyor, ancak bazıları bombaların hedefi olmaktan kurtulamıyor.

19 Haziran 2016 Pazar 07:09A+A-

Cihat Arpacık / Yeni Şafak

Yeni Şafak ekibi olarak içinde bulunduğumuz araç yol ortasında bozulunca, 2 saat boyunca Halep şehir merkezini dünyaya bağlayan Kastillo Yolu’nda füze ve top atışları arasında kaldık. 100 metre önümüze düşen bombalar yolu delik deşik ederken biz, molozların ardında sipere yatarak canımızı zor kurtardık.

* * * * *

kastillo_yolu_bombalaniyor.jpg

Katillo Yolu Günde Ortalama 900 Kez Vuruluyor!

2013 yılından bu yana bombalanan Halep'te bombardımanın şiddeti Ramazan'ın gelmesiyle arttı.

Rusya uçakları ve Beşşar Esed rejimine ait topçu birliklerinin amacı, direnişçilerin kontrolündeki bölgelerde 400 bin sivilin yaşadığı Halep'i kuşatmak. Halep'i dış dünyaya bağlayan Kastillo Yolu da alınırsa şehir tam anlamıyla kuşatılmış olacak.

Rejim güçleri daha önce Kastillo'yu kontrol altına almak için kara operasyonları düzenlemiş ancak bu harekâtlar başarısızlıkla sonuçlanmıştı. Rejim güçleri şimdi Kastillo'yu çok ağır bir bombardımana maruz bırakarak yolu kullanıma kapatmaya çalışıyor. Özellikle Şeyh Yusuf Tepesi'nden yapılan havan ve füze atışları ile Rusya uçakları ve rejim helikopterleri bu yolu günde ortalama 900 kez vuruyor.

kastillo_can_pazari.jpg

Kastillo'da Can Pazarı!

Yeni Şafak ekibi olarak 14 Haziran'da Halep'e girmek üzere Bab el-Hava Sınır Kapısı'nda bindiğimiz araç, öğle vakti saat 14.30 sıralarında Kastillo'dan geçerken yolun durumu nedeniyle arıza yaptı ve bombardımanın tam ortasında durmak zorunda kaldık.

Yol belirsiz aralıklarla gelişigüzel bombalanıyordu. Yolun üstünde devamlı uçak, helikopter veya insansız hava araçlarının dolaştığını görüyorduk. Açık bir arazi olduğu için hedef olma riskimiz büyüktü.

TVNET kameramanı Hakan Şengül ile birlikte aracımızı yol ortasında bırakıp daha önce vurulan yerlerdeki moloz birikintilerinin içinde siper aldık.

O Gün 7 Araç Vuruldu, 9 Suriyeli Hayatını Kaybetti!

Yol boyunca yükselen siyah dumanların içinden çıkan araçlar şehri terk ederek bir bilinmeze doğru gidiyordu. Aynı şekilde Halep'teki ailelerini görmek üzere şehre girmeye çalışan araçlar da vardı ve büyük bir tehlikeyi göze alarak bu bombardımanın içinden son sürat geçmek zorundaydılar.

O gün Halep'ten çıkmaya veya Halep'e girmeye çalışan 7 araç top ve uçak atışları sonucu vuruldu. 9 Suriyeli bu atışlarda hayatını kaybetti.

kastillo_hurda_araclar.jpg

Her Geçen Açık Hedef!

Kastillo'ya düşen bombalar burada hurdaya dönmüş araç sayısını günden güne arttırıyor.

Dönüş yolunda Esed güçleri tarafından vurulan araçların sayısında bariz bir şekilde artış olduğu gözlemlenebiliyor.

Yolun bir kısmı şiddetli bombardıman nedeniyle vurulan otomobillerin hurdaları tarafından kapanmış durumda. Ancak Halepliler tüm bu yaşananlara rağmen bu yolu kullanmak zorunda. Çünkü başka çare yok.

Özellikle insanî yardımlar için kullanılan Kastillo kapanırsa şehirde insanî kriz başlayabilir.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum