1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ebu Yahya el-Kurdi Batman'da Defnedildi
Ebu Yahya el-Kurdi Batmanda Defnedildi

Ebu Yahya el-Kurdi Batman'da Defnedildi

Ebu Yahya el-Kurdi kılınan cenaze namazının ardından Batman'da defnedildi.

02 Ağustos 2013 Cuma 12:26A+A-

Suriye’nin Rakka bölgesi yakınlarında geçirdiği trafik kazasında yanındaki arkadaşlarıyla birlikte şehit olan Ahrar-ı Şam Doğu Bölgesi Lojistik Sorumlusu Ebu Yahya el-Kurdi’nin naaşı Perşembe günü akşam namazından sonra kılınan cenaze namazıyla Batman asri mezarlığına defnedildi. Rakka’dan Tel Abyad’a getirilen cenaze konvoyu Qamişlo’da ikamet eden kardeşlerinin konvoya dahil olmalarıyla Akçakale'den Türkiye'ye giriş yaptı. Şanlıurfa'dan sonra Diyarbakır'a getirilen cenazeyi Özgür-Der Diyarbakır şubesinden geniş katılımla kardeşlerimiz karşıladı.Özgür-Der Diyarbakır şubesinden Hasip Yokuş, Metin Demir, Yavuz Karaoğlu ve Murat Koç’un da konvoya katılmasının ardından, Batman’a doğru yola çıkıldı.

Batman girişinde kalabalık bir grup şeklinde Özgür-Der Batman şubesi cenaze konvoyunu karşıladıktan sonra öncelikle Ebu Yahya’nın ailesinin ikamet ettiği eve getirildi. Burada iftar vakti girdiğinden Özgür-Der Batman şubesinin organizasyonuyla misafirlere, hazırlanmış olan iftar yemeği verildi. Uzun bir konvoy şeklinde asri mezarlığa götürülen şehidin camiide cenaze namazı kılındıktan sonra defnedilmek üzere mezarlığa getirildi.Defin esnasında tek oğlu olan küçük Yahya'nın babasının defnedilişini çocukça bir masumiyetle yakından izlediği gözlendi. 

Defnedildikten sonra mücadele dolu hayatına değinen ve kısa bir konuşma yapan imam, şehid Ebu Yahya'nın kendisine vasiyeti gereği sonradan dine dahil edilen telkin vb. uygulamaları istemediğini, Rasu-i Ekrem (s) ve arkadaşlarının defni örnek alınarak defnedilmeyi istediğini belirtti. Kendisine rahmet dilememizi,dua edip sadece Kur'an'dan bir kaç ayet okuyacağını ifade eden imam, Kur'an'dan bir kısım okudu. Ardından cenazeye katılan müslümanlar birlikte toplu dua edip, mezarlıktan ayrıldı. 

Şehid Ebu Yahya Özgür-Der'in yardımlarının Suriye'deki kardeşlere iletilmesinde en sık irtibat halinde olunan ve sürekli irtibat ve görüşme imkanlarından dolayı da özellikle Diyarbakır ve Batman subelerindeki Suriye yardım komisyonu sorumlularından Hasip Yokuş ve Latif Rüzgar ile dostluk ve muhabbeti güzel bir noktaya varmış olan gayretli bir müslümandı. Şehadetinden bir gün önce Diyarbakır'dan ve Batman'dan arkadaşlarla telefon görüşmeleri olan şehidin, son görüşmesinde Latif Rüzgar'a sorumluluğu gereği sürekli yollarda olması gerektiğinden karşılaştıkları bazı sıkıntıları paylaşmış ve Allah'ın takdiri ile ertesi gün yine yolculuk halindeyken geçirmiş oldukları trafik kazasıyla canlarını Rabblerinin yolunda sefer/mücadele halindeyken teslim etmişlerdi.Ebu Yahya El-Kurdi kardeşimize,rahmet ve esenlik içinde bir ahiret hayatı diler, şahitlikle geçen yaşamları ile ortaya koydukları şehadetlerini güzel bir kabulle kabul etmesini diliyoruz.

Haksöz-Haber

20130801_205048.jpg

20130801_205346.jpg

20130801_210554.jpg

20130801_210630.jpg

20130801_210658.jpg

20130801_212319.jpg

20130801_214756.jpg

HABERE YORUM KAT

9 Yorum