1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Ebu Salah: "Suriye Devrimi Silah Bekliyor!"
Ebu Salah: Suriye Devrimi Silah Bekliyor!

Ebu Salah: "Suriye Devrimi Silah Bekliyor!"

Beyazıt'ta düzenlenen Suriye eyleminde konuşan Halid Ebu Salah, devrimin silah beklediğini söyledi.

05 Ağustos 2012 Pazar 15:46A+A-

Haksöz Haber

Suriye direnişinin sembol isimlerinden biri haline gelen ve Esed birlikleri tarafından yaralanan Halid Ebu Salah Özgür-Der’in Beyazıt Meydanı’nda düzenlediği Halep eyleminde konuşmacı oldu. Şu anda Humus Devrim Konseyi sözcülüğü görevini yürüten Ebu Salah yaptığı konuşmada önemli noktaların altını çizdi.

“Suriye Halkının Tek Yardımcısı Allah’tır!”

 Konuşmasının başında Suriye direnişinin yanında olmaya çalışan Türkiye halkına teşekkür eden Halid Ebu Salah, “Suriye halkının zulüm görmesinin sebebinin aynı Bosna gibi Müslüman olmasıdır” dedi. Salah, Suriye’de 17 aydır süren bir katliam olduğunu ve maalesef, kabul edilemez bir şekilde, dünya devletlerinin bu duruma ses çıkarmadığını söyledi. “İran, Rusya, Çin gibi devletlerin askeri olarak Suriye’deki Esed rejimine destek olurken; BM gibi kurumlar da sadece diplomatik bir duruş sergileyerek Esed’in işini kolaylaştırıyor” diyen Salah, Suriye halkının tek yardımcısının Allah olduğunu ifade etti.

“Dinimizi, Irzımızı Korumak İçin Silah Bekliyoruz!”

Dünya ve Türkiye’de konuya ilişkin birçok toplantı yapıldığını belirten Salah hiçbirinden pratiğe dönük bir çözüm çıkmadığını söyledi. Bu sebeple Suriye halkının artık diplomatik-siyasi bir duruş değil; dinini, ırzını müdafaa etmek için silah beklediği söyleyen Salah, Suriye’de başlatılan devrimin sadece Allah için yapıldığını, La ilahe illallah için yapıldığını vurguladı. İslam’ın, Suriye halkının bütün düşmanları zalim Esed diktasına silah ve askeri yardım yaparken Müslümanlar Suriye’deki kardeşlerine yardım etmiyorlar diyen Salah, Türkiye halkının yöneticilere bu konuda baskı yapmasını istediğini söyledi.

“Allah’a Güvenen Suriye Halkı Direnişe Devam Ederek Zafere Ulaşacaktır!”

Savaş ve silah taraftarları olmadıklarını ifade eden Salah; kendilerini savunmak için, barışın gelmesi için silaha ihtiyaçları olduklarını söyledi. Suriye halkı ve tarihin, bu zulme bulaşanları asla unutmayacağını ifade eden Salah, aynı şekilde halkın yanında olanların tarih boyunca anlatılacağının ve anılacağının vurgusunu yaptı. Salah son olarak Türkiye, Katar, Suud ya da bir başka Müslüman ülke yardım etse de yardım etmese de yalnızca Allah’a güvenen Suriye halkının direnerek devrimi sürdüreceğini ve inşallah zafere ulaşacağına inandığını söyledi.

"Allah'ım Senden Başka Kimsemiz Yok!"

Halid Ebu Salah konuşmasının ardından kitleye Suriye’nin sembolleşen “Ya Allah Menna Ğayrek Ya Allah!” (Allah’ım Senden Başka Kimsemiz Yok!) ve “Lebbeyk, Lebbeyk, Lebbeyk Ya Allah!” sloganlarını attırdı.

04082012_beyazit_suriye_halep_eylemi-(20).20120805154833.jpg

HABERE YORUM KAT