1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Ebu İsa Şeyh İki Yeğenini Cennete Uğurluyor (VİDEO)
Ebu İsa Şeyh İki Yeğenini Cennete Uğurluyor (VİDEO)

Ebu İsa Şeyh İki Yeğenini Cennete Uğurluyor (VİDEO)

Suriye kıyamının önderlerinden Ebu İsa Şeyh, şehit düşen iki yeğeninin başında duygu yüklü bir konuşma yaptı.

31 Ocak 2016 Pazar 05:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Aşağıda gördüğünüz mütevazı fotoğraf karesinde yer alan kişiler Suriye kıyamının öncüleri. Silahlı mücadele başladığında bulundukları bölgede Suriye halkını örgütleyerek cihadı büyüten önderler. Sırasıyla Ahraruş Şam lideri Hasan Abbud (Ebu Abdullah), Suquruş-Şam lideri Ebu İsa Şeyh, Tevhid Tugayı komutanı Abdulkadir Salih ve İslam Ordusu lideri Zahran Alluş.

3f2ad22d-b622-4388-b91d-e66f0fd60f3c.jpg

Karede yer alan üç komutan şehit oldu. Aralarında sadece Ebu İsa Şeyh sağ kaldı. Direniş örgütleri bir araya gelerek İslami Cephe adlı ittifakı oluşturduklarında liderliğine Ebu İsa Şeyh getirilmişti. O, halen İran ve Rusya destekli Esed rejimine karşı cihadı sürdürüyor. Rabbimiz onu ve Suriye cihadının onurlu evlatlarını korusun.

Ebu İsa Şeyh, iki gün önce yayınlanan bir videoda şehit düşen iki yeğeninin başında görülüyor. Biri kardeşinin oğlu, diğeri amcasının oğlu gencecik iki şehidin başında gözyaşı dökerek ancak dirayetini de koruyarak bir konuşma yapıyor. Bu güzide, kahraman gençlerin şehadetini kabul buyurması için Rabbimize dua eden Ebu İsa, naaşların başında ağlayan şehidlerden birinin annesine de “Üzülme, başını dik tut!” diye nasihatlerde bulunarak gençlerin ebedi istirahate çekildiklerini belirtiyor.

Gençler sahil şeridindeki operasyonlarda şehit düştüler. Ebu İsa Şeyh'in daha önce de 4 kardeşi Suriye cihadında şehit düştü.

 

HABERE YORUM KAT

5 Yorum