1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Ebu Huzeyfe: Halep Düşerse Devrim de Düşer!
Ebu Huzeyfe: Halep Düşerse Devrim de Düşer!

Ebu Huzeyfe: Halep Düşerse Devrim de Düşer!

Halep'te savaşan mücahid komutanlar, Halep'in düşmesi halinde devrimin de düşeceğini söylüyor. 200 binden fazla sivili katleden Esed rejimi, Halep'te başarılı olursa, 4 yıldır uğruna savaşılan devrim yok edilecek.

19 Kasım 2014 Çarşamba 14:43A+A-

4 yıldır katliamın devam ettiği Suriye'de, Esed çetesinin Halep'i kuşatma girişimi, devrimin sonu anlamına gelebilir. Esed'e bağlı güçler Halep'in kuzeyindeki Handarat ve çevresine saldırılarını yoğunlaştırdı. Direnişçilerin tek çıkış noktası olan bölge, Suriye'nin güneyine yapılacak insani yardımlar için de büyük önem taşıyor. Halep düşerse, 1 buçuk milyon insan kaderine terk edilecek yorumları yapılırken, bölgede savaşan direniş cephelerinden birinin lideri İngiliz basınına konuştu. 

'Kader savaşı' veriyoruz

Financial Times'a konuşan direniş gruplarından Ceyş el Mücahidin lideri Ebu Huzeyfe, Halep'te 'kader savaşı' verildiğini söyledi. 5 bin kişilik grubun lideri Ebu Huzeyfe,  "Bizimle, rejim güçleri arasındaki çizgi bir ila iki kilometre. Yolu ya biz keseceğiz, ya da rejim. Bizim için Halep bir kader savaşı. Rejim başarılı olursa devrimi yok edecek" diyor.

'Amerika saldırıları yüzünden rejim direnişçilere saldırıyor'

Ebu Huzeyfe ayrıca, ABD öncülüğündeki Batılı güçlerin IŞİD'e yaptığı hava saldırılarının rejim güçlerinin direnişçilere saldırabilmesine imkan sağladığını ve ABD'yle bağlantılarının Suriyeliler arasındaki itibarlarına darbe vurduğunu anlatıyor.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT

1 Yorum