1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Ebu Hamdiye'nin Ölümü Protesto Edildi
Ebu Hamdiyenin Ölümü Protesto Edildi

Ebu Hamdiye'nin Ölümü Protesto Edildi

Gazze'de, Hamas ve Filistin İslami Cihad Filistinli esir Ebu Hamdiye'nin ölümünü kınamak için gösteriler düzenledi.

03 Nisan 2013 Çarşamba 07:23A+A-

Gazze'de, Hamas ve Filistin İslami Cihd Örgütü'nün davetiyle Filistinli esir Ebu Hamide'nin ölümünü kınamak için gösteriler düzenlendi.

Hamas liderlerinden İsmail Rıdvan, uluslararası toplumu ve insan hakları örgütlerini, Filistin halkı ve esirlere karşı işlediği suçlar için İsrailli liderler aleyhine dava açmaya çağırdı.

Rıdvan ayrıca BM'den, Ebu Hamide'nin ölümü, hapishanelerde kanserin yayılma sebeplerinin araştırılması ve hasta esirlerin serbest bırakılması için çalışmak üzere uluslararası bir komite oluşturmasını istedi.

Direniş gruplarına, Filistinli esirlerle takas etmek için İsrail askerlerini kaçırmaları çağrısında bulunan Rıdvan, ''İsrail bunun bedelini ağır ödeyecek çünkü mahkumlarımızın ve liderlerimizin canına el uzattı. Davamızdan vazgeçmeyeceğimize dair söz veriyoruz. Ebu Hamide'nin şahadetinin yankılarından İsrail sorumludur'' dedi.

İsrail cezaevinde tutuklu kanser hastası 64 yaşındaki Meysere Ebu Hamdiye'nin dün hayatını kaybettiği bildirilmişti.

Ebu Hamdiye, 1978 yılından itibaren birçok kez tutuklanmış, son olarak 2002 yılında Fetih Hareketi'ne bağlı El-Aksa Şehitleri Tugayı'ndaki faaliyetleri nedeniyle müebbet hapse mahkum edilmişti. Filistin Esirler Bakanlığı verilerine göre, İsrail'deki hapishanelerde 4 bin 660 Filistinli tutuklu bulunuyor. (AA)

HABERE YORUM KAT