1. HABERLER

  2. HABER

  3. Düzce'de deprem son durum: 68 yaralı
Düzce'de deprem son durum: 68 yaralı

Düzce'de deprem son durum: 68 yaralı

Düzce'de saat 04.08'de 5,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Merkez üssü Gölyaka ilçesi olan depremde panik nedeniyle 1'i ağır 68 kişi yaralandı.

23 Kasım 2022 Çarşamba 12:10A+A-

Düzce dün geceye 5,9'luk bir depremle uyandı. Vatandaşların panikle çıktıkları sokaklarda bekleyişi sürerken bölgedeki ekipler, çalışmalarına devam ediyor.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 04.08'de merkez üssü Düzce'nin Gölyaka ilçesinde 5,9 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. İlçedeki depremin derinliğiyse 6,81 kilometre.

Kentte bazı ev ve iş yerlerinin duvarlarında yıkımlar yaşandı, evlerdeki bazı eşyalar yere düştü. 

 

BİRİ AĞIR 50 KİŞİ YARALANDI

Sağlık Bakanlığı’ndan alınan bilgiye göre Düzce’de 37, İstanbul’da 1, Zonguldak’ta 6, Sakarya’da 1, Bolu’da 1 ve Bursa’da 4 kişi olmak üzere 50 kişi yaralandı.

8 BİN KONUTA HASAR TESPİT  

Deprem bölgesindeki gelişmeleri takip eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ''8 bin konutta özellikle Gölyaka'da hasar tespit çalışması yapılacak'' dedi. 

"HASARLI BİNALARA GİRMEYİN"

AFAD, ekiplerin hasar tespit çalışmalarına başladığı duyuruldu. Yapılan açıklamada, hasarlı yapılara "kesinlikle girilmemesi" gerektiği belirtildi.

ÖNLEM AMAÇLI ELEKTRİK KESİNTİSİ


Bölgede deprem sonrası kentin bazı bölgelerinde elektrik kesintisi  de yaşandı. AFAD kesintinin kontrol amaçlı yapıldığını duyurdu. 

SON DAKİKA HABERİ | Düzce'de 5,9'luk deprem: Biri ağır 68 yaralı - 1Depremin ardından Düzce Adliyesi'nden bir görüntü

 

ADLİYE BİNASINDA HASAR

Düzce Adliyesi'nde çatıdan kopan bazı beton parçalarının yere düştüğü görüldü. Deprem nedeniyle araçlarına yakıt almak isteyenler, akaryakıt istasyonlarında yoğunluk oluşturdu. Artçı sarsıntıların devam ettiği kentte soğuk hava nedeniyle battaniyelere sarılan vatandaşlar ateş yakarak ısınmaya çalışıyor.

İZMİR'DEN ANKARA'YA HİSSEDİLDİ

Düzce merkezli deprem İstanbul, Bolu, Sakarya, Ankara, Kocaeli, Kütahya, Bilecik, Bursa, İzmir'e kadar geniş bir alanda hissedildi.

SON DAKİKA HABERİ | Düzce'de 5,9'luk deprem: Biri ağır 68 yaralı - 2

 

DAKİKALAR SONRA ÇİLİMLİ DE SALLANDI

Öte yandan 5,9'luk depremin yarattığı panik sürerken Düzce'nin Çilimli ilçesinde saat 04.30'da 4,7 büyüklüğünde bir deprem daha oldu.

4 İLDE EĞİTİME DEPREM ARASI

Deprem nedeniyle Düzce, Sakarya, Bolu ve Zonguldak Ereğli'de okullarda eğitime bir gün ara verildi.

SON DAKİKA HABERİ | Düzce'de 5,9'luk deprem: Biri ağır 68 yaralı - 3

 

BELEDİYE BAŞKANI NTV'DE ANLATTI

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü depremin hemen ardından NTV canlı yayınında yaşadıklarını anlattarak bilgi verdi.

Depremin çok şiddetli hissedildiğini belirten Özlü, "Uykudaydım, çok şiddetli hissettik. Bütün evin dolap kapıları açıldı, birtakım cam eşyalar kırıldı" dedi.

SON DAKİKA HABERİ | Düzce'de 5,9'luk deprem: Biri ağır 68 yaralı - 4

 

İnsanların sokağa çıktığını ve kentte artçı sarsıntılar hissedildiğini dile getiren Özlü, "Depremi bundan yaklaşık 30 yıl önce yaşamış bir şehir olarak biz aslında depreme alışık insanlarız ancak son dönemdeki yeni kuşak buna çok alışkın değil" diye konuştu.

 

700 BİN DİNAMİTİN PATLAMASINA EŞDEĞER

Uzmanlar Düzce'de meydana gelen 5,9'luk depremi, NTV'de yorumladı. Prof. Dr. Şükrü Ersoy, depremin beklenen İstanbul depremini tetiklemeyeceğini söyledi. Prof. Dr. Tüysüz ise depremle 700 bin ton dinamite eşdeğer bir enerjinin boşaldığını belirtti. 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT