1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Düşürülen Uçağın Pilotunun Görüntüleri Yayınlandı
Düşürülen Uçağın Pilotunun Görüntüleri Yayınlandı

Düşürülen Uçağın Pilotunun Görüntüleri Yayınlandı

Özgür Suriye Ordusu’nun düşürdüğü uçağın pilotu Suriye devlet televizyonunu yalanlıyor.

14 Ağustos 2012 Salı 16:13A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye’de İntifadanın başladığı 2011 Mart ayından bu yana ilk kez bir savaş uçağının muhaliflerce düşürülmesinin yankıları sürüyor. Pazartesi günü ülkenin doğusunda, Deyr ez Zor’un Muhasen bölgesinde düşürülen uçakla ilgili yayınlanan bir videoda pilotun görüntülerine yer verildi.

Konuyla ilgili AFP’ye Skype üzerinden bir açıklama yapan Özgür Ordu sözcüsü Kasım Saadettin, Rus yapımı MIG-23 tipi savaş uçağının düşürülmesi hakkında bilgi verirken, pilotun kimliğini de açıkladı.  

Özgür Ordu sözcüsü, Albay Müfid Muhammed Süleyman isimli pilotun Humus’un Alevi mahallesi Zehra’dan olduğunu söyledi. Sözcü Kasım Saadettin kendisinin ordudan firar etmesinden önce uzun yıllar emri altında çalıştığı bu kişinin azılı bir halk düşmanı olduğunu da vurguladı.  

Pilotun görüntüleri:

Fırat Havzası Devrimci Gençliği adlı bir örgüt tarafından yayınlanan videoda ise pilotun silahlı 3 kişi arasında çekilmiş görüntüleri yer alıyor. Kendisini Yüzbaşı Ebu Leys olarak tanıtan bir kişi esir alınan pilota İslami ve ahlaki ilkeleri gözeterek ve ayrıca savaş esirlerine ilişkin Cenevre Protokolü uyarınca muamele edeceklerini açıklıyor.

Suriye devlet televizyonu uçağın rutin eğitim uçuşu sırasında teknik bir arıza sonucunda düştüğünü bildirmişti. Video görüntülerinde pilotun “Benim görevim Muhasen kasabasını bombalamaktı” ifadesi yer alıyor. Ayrıca yüzündeki yaraların uçaktan atladığı sırada rüzgarın etkisiyle yüzüne çarpan taşlar nedeniyle oluştuğunu söylüyor. Pilot sözlerine “Devrimciler bana iyi muamele ettiler ve tıbbi yardımda bulundular” şeklinde devam ediyor.

***

Düşürülen uçağın görüntüleri:

 

HABERE YORUM KAT