1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. "Düştüyse Neden Bir Damla Bile Kan Yok?"
"Düştüyse Neden Bir Damla Bile Kan Yok?"

"Düştüyse Neden Bir Damla Bile Kan Yok?"

İstanbul Adli Tıp Kurumu’nun hazırladığı raporda önceki raporlarla çelişen tespitlere yer verildiğini belirten Şaban Vatan, Adli Tıp’ın soruşturma geçiren polislerin ifadesi üzerinden değerlendirme yaptığını öne sürdü.

23 Nisan 2019 Salı 11:18A+A-

Vatan “Kızımın sol ayağı kopma noktasına gelmişti. Atardamarı da kopmuştu. Ancak düştüğü iddia edilen yerde ve bırakılan yerde bir damla bile kan yoktu” dedi.

İstanbul Adli Tıp ve İhtisas Kurulu’nun, Rabia Naz Vatan’ın babası Şaban Vatan, kızının hastanede elini sıktığını söyledi. İstanbul Adli Tıp Kurumu’nun “Vücudundaki kırıkların, apartmanın çatısından düşmesiyle mümkün” şeklindeki raporunu değerlendiren baba Vatan “Biz İstanbul Adli Tıp İhtisas Kurulu’ndan, çok detaylı bir rapor istedik. İstediğimiz fiziki incelemede, vücuda dokunma dahi analiz edilebiliyordu. Ancak bize verilen raporda Adli Tıp Kurulu, soruşturma geçiren polislerin, ‘Rabia koşup, kendisini terastan atmış’ ifadesine ilişkin bir değerlendirme yapılmış” dedi. Habertürk’e konuşan Baba Vatan, “Bakın; Rabia’nın sol ayağı kopma noktasına gelmişti. Tıbben de atardamarı kopmuştu. Ancak düştüğü iddia edilen ve bırakılıp konulan yerde bir damla kan yoktu. Atardamar koptuğu zaman, bir insan kan kaybından öldüğünde kan akmaz mı? Trabzon Adli Tıp Kurumu, sol ayağının üst baldır kısmından darbe aldığını ve yüzüstü düştüğünü bize söyledi. Dahası, her iki ayağının üzerinden araç lastiğinin geçmesine bağlı olarak iki ayakta da çapraz kırık olduğu belirtildi. Trabzon’da ilk muayeneyi yapan ortopedi ve genel cerrahi uzmanı, ‘vurma sonucu olmuş, atardamarı kopmuş, kan nerede’ diye sordu.”

“Rabia’yı hastaneye götürdüğümüzde hayattaydı ve ben elini tutup onunla konuşurken elimi sıktı” diyen acılı baba “İstanbul Adli Tıp’ın verdiği karara itiraz edip, haklı mücadelemi sürdüreceğim” diye konuştu. (Karar)

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum